Τέλος το World Padel Tour για τον Μπελαστεγκίν!

Πρόωρο φινάλε είχε η σεζόν του 2023 στο World Padel Tour για τον Φερνάντο Μπελαστεγκίν. Ο 44χρονος θρύλος του πάντελ τελικά δεν θα προλάβει να αναρρώσει εγκαίρως από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αγκώνα, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα υπόλοιπα τουρνουά που απομένουν ως τη λήξη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στο καλεντάρι έπονται το Malmö Open (6-12 Νοεμβρίου) και το Mexico Open (20-26 Νοεμβρίου), ημερομηνίες κατά τις οποίες ο σπουδαίος Αργεντινός ακόμη δεν θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Αυτό

επίσης σημαίνει πως και μαθηματικά θα είναι ανέφικτο για τον “Μπέλα” να εξασφαλίσει παρουσία στην τελευταία διοργάνωση της σεζόν, το Barcelona Master Final, όπου θα βρεθούν οι βαθμολογικά οκτώ καλύτερες ομάδες του 2023.

Το τελευταίο συνιστά ένα βαρύ πλήγμα για τον Μπελαστεγκίν, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2013 που δημιουργήθηκε το WPT που ο ίδιος δεν θα είναι παρών στα Finals μίας σεζόν. Μάλιστα, ο Αργεντινός είναι και τρεις φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, τα έτη 2017, 2018 και 2020.

Ταυτοχρόνως, η απουσία του Αργεντινού από τα υπόλοιπα τουρνουά της χρονιάς έχει και μία επιπρόσθετη ιστορική βαρύτητα, αφού de facto κλείνει τον κύκλο της παρουσίας του στο World Padel Tour.

Αν και ο “Μπέλα” θα βρίσκεται και το 2024 στο επαγγελματικό σιρκουί, η εξαγορά του WPT από την Qatar Sports Investments και η “απορρόφησή” του από το Premier Padel συνιστούν το τέλος αυτού του Τουρ έπειτα από 11 χρόνια ζωής.

Πλέον, τα δύο μοναδικά διαθέσιμα τουρνουά στα οποία ενδέχεται να αγωνιστεί ο Μπελαστεγκίν ως το τέλος του έτους είναι το Mexican Major (27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου) και το Milan P1 (4-10 Δεκεμβρίου), αμφότερα του Premier Padel.

Επιπλέον, εκκρεμεί πιθανή διεξαγωγή και του NewGiza P1 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα στην Αίγυπτο, όμως αναβλήθηκε λόγω της θερμής κατάστασης στο γειτονικό Ισραήλ.

The post Τέλος το World Padel Tour για τον Μπελαστεγκίν! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, World Padel Tour, Μπελαστεγκίν,telos, World Padel Tour, belastegkin