Τριάι: “Το νέο Τουρ του πάντελ θα είναι σχεδόν όμοιο με του τένις”

Ενθουσιασμένη ενόψει όσων έρχονται από το 2024 στον κόσμο του πάντελ δηλώνει η Γκέμα Τριάι. Η 31 ετών Ισπανίδα μίλησε σχετικά με την ολοκληρωτική αλλαγή που αναμένεται, τόσο από πλευράς αγωνιστικού προγράμματος, όσο και από άποψης συνολικής υπόστασης του επαγγελματικού σιρκουί, μετά την εξαγορά του World Padel Tour από την Qatar Sports Investments και η “απορρόφησή” του από το Premier Padel.

Ουσιαστικά,

η Τριάι στάθηκε στο… τακτοποιημένο καλεντάρι των 24+1 τουρνουά που θα περιμένει όλους τους παίκτες, θεωρώντας όμως πως η οικονομική επένδυση της QSI θα επιφέρει πρωτοφανή μεγέθυνση σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές του σπορ.

“Οι τελευταίες δύο χρονιές ήταν εξαιρετικά ταραχώδεις, με την άνοδο του Premier Padel και την ανακατωσούρα που προέκυψε με το World Padel Tour. Στο τέλος όλα ξεκαθάρισαν και την επόμενη χρονιά θα έχουμε ένα καλεντάρι με 24 διοργανώσεις και Master Finals.

Θα είμαστε υποχρεωμένες να αγωνιζόμαστε στα κυρίως τουρνουά, αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε (σε ποια θα συμμετέχουμε από) τα υπόλοιπα, βάσει των εκάστοτε συνθηκών. Το σύστημα θα είναι σχεδόν όμοιο με εκείνο του τένις.

Θεωρώ πως θα υπάρξει μία τομή που θα χωρίσει το ‘πριν’ και το ‘μετά’ στο Τουρ. Είχαμε τρία ασύγκριτα τουρνουά του Premier Padel. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστείς σε μέρη όπως (οι εγκαταστάσεις του) Ρολάν Γκαρός.

Παράλληλα, η Νο3 στον κόσμο Ισπανίδα έκανε ειδική μνεία στο WPT το οποίο θα κλείσει τον κύκλο της ζωής του, έχοντας όμως αφήσει στα 11 χρόνια της ύπαρξης του μία εντυπωσιακή κληρονομικά και συνεισφέροντας με ανεκτίμητο τρόπο στο άνοιγμα του σπορ σε νέα κοινά σε όλο τον πλανήτη.

“Χάρη στο World Padel Tour το πάντελ βρίσκεται στο σημείο όπου είναι σήμερα. Υπάρχουν πράγματα που τα έκαναν καλά και κάποια άλλα που δεν τα έκαναν τόσο καλά, όμως μπορώ να πω πως η ανάπτυξη του πάντελ από τότε που άρχισε το World Padel Tour είναι ασύλληπτη.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα τουρνουά στα οποία αγωνιζόμασταν πριν από πολλά χρόνια και αυτά στα οποία αγωνιζόμαστε τώρα. Τα γήπεδα είναι γεμάτα φιλάθλους, υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, video review και χρηματικά έπαθλα. Τώρα απλώς ήρθε η ώρα να μεγαλώσει το σπορ ακόμη περισσότερο”, ανέφερε η Τριάι.

The post Τριάι: “Το νέο Τουρ του πάντελ θα είναι σχεδόν όμοιο με του τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα