Πάντελιτς από άλλο πλανήτη

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός, που πέρασε σαν σίφουνας από την Κέρκυρα κερδίζοντας 4-0 την τοπική ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Μάρκο Πάντελιτς, που με σχεδόν απόλυτη ευστοχία σημείωσε όλα τα γκολ της ομάδας του (!) και έφτασε

τα οκτώ σε εφτά ματς, πιάνοντας τον Τζιμπούρ. Η ομάδα του Βαλβέρδε, που έπαιξε με πολλές απουσίες, καθάρισε ουσιαστικά από το πρώτο μισάωρο και στη συνέχεια έκανε διαχείριση δυνάμεων, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει. Οι ερυθρόλευκοι πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την ΑΕΚ (έχει αγώνα περισσότερο) και έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (έχει ένα ματς λιγότερο). Απογοήτευσε η ομάδα του Χάβι Γκράθια, που είχε ευκαιρίες, αλλά έπεσε στον εξαιρετικό Μέγερι, ενώ παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις έξι βαθμούς. Με πολλά λάθη το διαιτητικό τρίο σε ένα εύκολο ματς (Δασκαλόπουλος, Γεωργιάδης και Σταθόπουλος).

Πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι καθάρισε τους τρεις βαθμούς στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός, τον οποίο ο Βαλβέρδε παρέταξε με πειραματική 11άδα (Παπάζογλου στόπερ, Τοροσίδης αριστερό μπακ). Με τον Μάρκο Πάντελιτς να δείχνει πόσο δεινός σκόρερ είναι και να σημειώνει τρία τέρματα (από μία ασίστ Φετφατζίδης, Τοροσίδης και Μιραλάς), οι ερυθρόλευκοι κέρδιζαν σε ρυθμούς... ρελαντί 3-0 στο μισάωρο, ενώ είχαν χαμένο πέναλτι με τον Μιραλάς (το κέρδισε ο Μοντέστο από τον Μίχο, αλλά απόκρουσε ο Γκαλίνοβιτς) και τουλάχιστον ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους με Φετφατζίδη και Μιραλάς.

Οι γηπεδούχοι, τους οποίους έκοψε τρεις φορές με λάθος υπόδειξη οφσάιντ ο βοηθός Σταθόπουλος, μπήκαν πολύ χαλαρά στο παιχνίδι και άρχισαν να αντιδρούν μετά το 24' και το πέναλτι, το οποίο είναι αμφισβητούμενο. Ο Μέγερι στο 25' πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Ιωάννου (στην ίδια φάση η Κέρκυρα ζητάει χέρι-πέναλτι του Μοντέστο) και κράτησε το 2-0, ενώ οι κερκυραίοι, που είχαν μεγάλα κενά στην άμυνά τους, είχαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 34' με τον Μοντέστο να απομακρύνει το σουτ του Αγρίτη πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γκράθια έβαλε τον Τσίγκα παρτενέρ στον Ιωάννου και η Κέρκυρα μπήκε επιθετικά, αλλά ο Μέγερι με δεύτερη εκπληκτική αντίδραση κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Ιωάννου. Οι γηπεδούχοι πάντως έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για νέα λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Τσίγκα, που έφευγε με καλές προϋποθέσεις. Με το άνετο 3-0 ο Βαλβέρδε βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε Χαβίτο και Μόνχε (αργότερα και στον Ποτουρίδη), ενώ ο Πάντελιτς είχε να δώσει κι άλλο γκολ. Ο σέρβος ήταν αποτελεσματικός 100% και στο 63' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μιραλάς έγραψε το 4-0.

Η κακή βραδιά των κερκυραίων είχε και συνέχεια, αφού ο Τσίγκας στο 67' έχασε απίστευτη ευκαιρία, την τέταρτη μεγάλη της ομάδας του για να σκοράρει. Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά οι 22 παίκτες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου, αφού πλέον το ματς είχε διαδικασ

Keywords
Τυχαία Θέματα