Άρης - Παναθηναϊκός 59-75

Με «επαγγελματικό» τρόπο πέρασε ο Παναθηναϊκός από το «Nick Galis Hall» καθώς επικράτησε του Άρη με 75-59, σε ένα παιχνίδι που όλα κρίθηκαν όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να περάσει στο 25' στο παιχνίδι τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος αισθανόταν ενοχλήσεις στην γάμπα από το παιχνίδι με την Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ, ενώ απών ήταν ο Στεφάν Λάσμε. Ο Αμερικανός στο διάστημα της συμμετοχής του πέτυχε 10 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ των νταμπλούχων Ελλάδας

ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 13 πόντους, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα για να το ολοκληρώσει με 3/8. Για τον Άρη 13 πόντους είχε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και 11 πόντους ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Nick Galis Hall» με τους Αθηναίου, Μποχωρίδη, Βεζένκοφ, Πελεκάνο και Χαρίση ενώ ο Παναθηναϊκός παρέταξε τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη.

Ο Άρης προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε τρίποντο του Μποχωρίδη...αλλά δεν το χάρη και πολύ καθώς δέχθηκε ένα σερί 11-0 από τους «πράσινους» οι οποίοι με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη έκαναν το 3-11. Ο Παναθηναϊκός είχε 3/3 τρίποντα με 2 από τον Διαμαντίδη και 1 από τον Φώτση. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε να έχει την πρωτοπορία καθώς με κάρφωμα του Μπατίστ έφτασε το 11-18 στο 8' σε σημείο που ο Νίκος Παππάς δέχθηκε τεχνική. Ο Παππάς με δικό του καλάθι έκλεισε την πρώτη περίοδο με 15-22 υπέρ της ομάδας του. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, και ενώ ο Ματσιούλις πέτυχε το 17-24, ωστόσο ο Λιθουανός στη συνέχεια δέχθηκε την δεύτερη τεχνική ποινή του «τριφυλλιού» με αποτέλεσμα ο Σαρικόπουλος με συνεχόμενους πόντους να μειώσει σε 25-28 στο 15'. Με τον Γκιστ στον πάγκο λόγω του προβλήματος στην γάμπα που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Λιέτουβος Ρίτας, την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Μπατίστ ο οποίος με τέσσερις πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα επιμέρους σερί 7-2 ανεβάζοντας την διαφορά στο +10 (25-35) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 34-41 χάρη σε τρίποντο του Λαρεντζάκη. Φουριόζος ξεκίνησε την τρίτη περίοδο ο Πελεκανός ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους έφερε τον Άρη σε απόσταση αναπνοής (41-43) στο 24, με τον Φώτση να απαντάει και με πέντε δικούς του πόντους να φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 41-48. Ο Βεζένκοφ με τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης μείωσε σε 44-48, για να απαντήσει ο Ούκιτς με το πρώτο του καλάθι και κερδισμένη βολή (44-51). Σε εκείνο το σημείο, και με τον Μπατίστ να έχει 3 φάουλ ο Πεδουλάκης πέρασε στο γήπεδο τον Γκιστ ο οποίος με υπέροχο άλει ουπ κάρφωμα μετά από ασίστ του Διαμαντίδη έφερε την ομάδα του στο 44-53. Ο Γκίκας με τρίποντο στο τέλος της επίθεσης και ο Βεζένκοφ με δύσκολο καλάθι έφερε τους «κίτρινους» στο 49-53, για να την ξαναφέρει στο +8 ο Ούκιτς (49-57). Ο Βεζένκοφ με 3/3 βολές μετά από φάουλ του Διαμαντίδη μείωσε σε 52-57, με την 3η περίοδο να ολοκληρώνεται με 52-59 χάρη σε λει απ του Μπράμος, με τον Βεζένκοφ να έχει 8 πόντους στην συγκεκριμένη περίοδο. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στην 4η περίοδο με σκοπό να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη και με τον Γκιστ να ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του έφτασε με τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ στο +10 (54-64), ενώ με τον ίδιο να καρφώνει εντυπωσιακά ανέβασε την διαφορά στο +15 (55-70), για να ολοκληρωθεί η συνάντηση με 75-59 για τους «πράσινους». περισσότερα σε λίγο.
Keywords
Τυχαία Θέματα