Πρόγραμμα αποζημιώσεων στο Epic Store

Που θα αφορά αποκλειστικά στα παιχνίδια Kickstarter.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση του λανσαρίσματος του Shenmue 3 στο Εpic Game Store, προσπερνώντας εντελώς το Steam, η Ys Net ανακοίνωσε ένα σύστημα αποζημιώσεων για όλους τους παίκτες που στήριξαν το παιχνίδι στo Kickstarter και επέλεξαν να αποκτήσουν το παιχνίδι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές,

μέσω της πλατφόρμας Steam, όπως προσφερόταν αρχικά.

Να θυμίσουμε πως οι αντιδράσεις ξεκίνησαν μετά την απόφαση της Deep Silver, η οποία λειτουργεί ως publisher, να παρακάμψει το Steam και να συνεργαστεί αποκλειστικά με το ηλεκτρονκό κατάστημα της Epic Games όσον αφορά στη διάθεση του παιχνιδιού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η αρχική απόφαση για αποκλειστική κυκλοφορία του παιχνιδιού μέσω του Epic Games Store αντικαταστάθηκε με την απόφαση για ετήσια διάθεση στην εν λόγω πλατφόρμα, με ελεύθερη διάθεση στις υπόλοιπες πλατφόρμες μετά την πάροδο του ενός έτους. Πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, η Ys Net, μέσω της σελίδας του παιχνιδιού στο Kickstarter, ανακοίνωσε πως όσοι παίκτες εν τέλει δεν θέλουν να αποκτήσουν το προϊόν στο Epic Games Store, θα μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνες τόσο τη Deep Silver, όσο και την Epic Games.

Την ίδια στιγμή, ο Tim Sweeney, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η Epic Games αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των αποζημιώσεων, με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στην πορεία ανάπτυξης του παιχνιδιού από τη Ys Net, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως όλες οι μελλοντικές αποκλειστικότητες του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, οι οποίες θα χρηματοδοτούνται μέσω Kickstarter, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αποζημιώσεις σε όλους τους παίκτες που επιθυμούν επασναχώρηση από των δικαιωμάτων απόκτησης των τίτλων του καταστήματος της εταιρείας.

Αναμένουμε να δούμε το πως θα υποδεχτούν οι πάικτες αυτήν την απόφαση. Να υπενθυμίσουμε πως το Shenmue 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου για PlayStation 4 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

When future games go Epic-exclusive after offering crowdfunding rewards on other PC stores, we’ll either coordinate with colleagues at the other stores to ensure key availability in advance, or guarantee refunds at announcement time.

Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) 2 Ιουλίου 2019pc
Keywords
Τυχαία Θέματα