Εκτέλεση των 6 στη Λούτσα: Δούρειος ίππος ο Σουλεϊμάν – Έκανε… πρόβα τρεις ώρες πριν και μετά έφυγε με ταξί

Φυγάδευσε τον αρχηγό των “Ντάλτονς” από την Τουρκία. Άλλαξε “στρατόπεδο” και συνεργάστηκε με τον “εχθρό”. Έγινε… “δούρειος ίππος”, ξεγελώντας με πλαστές ταυτότητες και κάρτες επιβίβασης με προορισμό την Ιταλία, τους άλλοτε συνεργούς του και στη συνέχεια τους εκτέλεσε.

Ο 32χρονος Suleyman D. που συνελήφθη λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα της Αρτέμιδας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ήταν σύμφωνα με τα στελέχη του Τμήματος

Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο “ενορχηστρωτής” της εκτέλεσης των 6 Τούρκων “Ντάλτονς” το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου. “Προδόθηκε” από τις σφαίρες που είχε ξεχάσει ένας συνεργός του, σε τσέπη παντελονιού, το οποίο είχε στη βαλίτσα του.

Τρεις ώρες πριν το αιματοκύλισμα, ο Suleyman είχε πραγματοποιήσει στο σημείο της δολοφονίας… πρόβα εκτέλεσης, μαζί με δύο ή τρείς συνεργούς του. Ο ένας από αυτούς, 28χρονος υπήκοος Τουρκίας που είχε βρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από Αστυνομικούς στον Άγιο Δημήτριο, ενώ οι αρχές αναζητούν τουλάχιστον ένα ακόμα άγνωστο δράστη της εκτέλεσης, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και 4ος δράστης.

Πρόβα και εναλλακτικό σχέδιο
Οδηγώντας το αυτοκίνητο των θυμάτων, ο 32χρονος Suleyman D. είχε παραλάβει από τον Άγιο Δημήτριο τον 28χρονο συλληφθέντα και ένα ακόμα άγνωστο άτομο και τους είχε μεταφέρει στο προκαθορισμένο σημείο της εκτέλεσης για τη δοκιμή. Τρεις ώρες μετά, τα σχέδια τους έγιναν πράξη. Οι αρχές δεν αποκλείουν ο 32χρονος οργανωτής της δολοφονίας, να είχε καταστρώσει ακόμα και… εναλλακτικό σχέδιο… εκτέλεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Suleyman D., είχε προτείνει στα 6 θύματα να τους πάει… έναν κουρέα στο Airbnb όπου διέμεναν για να τους περιποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο, πιθανότατα επιθυμούσε να τους παγιδεύσει μαζί με τον εκτελεστή.

Ο “δούρειος ίππος” είχε φυγαδεύσει τον “αρχηγό”
Παρά το γεγονός ότι δεν είχε απασχολήσει τις Ελληνικές αρχές, κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα, ο Suleyman, ήταν παλιός γνώριμος των Τουρκικών και των διεθνών αρχών, για τη δράση του ως διακινητής μεταναστών σε δουλεμπορικά κυκλώματα. Με αυτή τη ιδιότητα του μάλιστα, είχε καταφέρει να φυγαδεύσει από την Τουρκία στην Ιταλία, τον διαβόητο αρχηγό των “Ντάλτονς”, τον Μπαρίς Μπογιούν. Μέλη της εγκληματικής ομάδας του Τούρκου κακοποιού, ήταν εκτός από τον 32χρονο και τα 6 θύματα της εκτέλεσης.

Ξέχασε τις σφαίρες στην… τσέπη
Με ένα… ταξί, ο 32χρονος, αμέσως μετά τη δολοφονία είχε φύγει προς το ξενοδοχείο που διέμενε στο Φάληρο και από εκεί στη συνέχεια κινήθηκε προς το αεροδρόμιο. Μαζί του είχε τα ρούχα του άγνωστου συνεργού του, ο οποίος είχε… ξεχάσει στις τσέπες του τις σφαίρες των 9ΜΜ, που εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο. Μαζί του είχε και τα ρούχα που φορούσε στην εκτέλεση. Εκείνη τη μέρα είχε στείλει μνήματα σε όλα τα θύματα με φωτογραφίες των ταυτοτήτων που θα χρησιμοποιούσε ο καθένας για το ταξίδι τους στην Ιταλία, καθώς και πλαστές κάρτες επιβίβασης για να τους πείσει ότι όλα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια. Μάλιστα ήταν εκείνος που οδηγούσε το όχημα την ώρα της δολοφονίας.

Όσον αφορά τον 28χρονο, παρά το γεγονός ότι έχει ομολογήσει ότι βρισκόταν στο σημείο της εκτέλεσης, ισχυρίζεται ότι δεν πυροβόλησε εκείνος. Το ποιος άνοιξε, πυρ, δεν έχει διευκρινιστεί από τα στοιχεία της προανάκρισης. Σε μια ντουλάπα στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη δολοφονική επίθεση.

Καμία σχέση με την εκτέλεση, δεν προκύπτει ότι έχει το… 7ο πρόσωπο που είχε αποτυπωθεί σε φωτογραφία μαζί με τα θύματα στη Λούτσα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για άτομο που βρίσκεται με πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ερυθρά αγγελία στην Τουρκία. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα