Ζαλγκίρις: Mε την δύναμη του Κάουνας και στηριζόμενη σε Έβανς, Σμιτς και Μάνεκ

Η ομάδα-ορόσημο του λιθουανικού μπάσκετ, Ζαλγκίρις δεν έκανε περιττές κινήσεις στις μεταγραφές και βασιζόμενη στην οικονομική τακτική εσόδων-εξόδων, διατήρησε τον ίδιο «κορμό» ομάδας, με εξαίρεση την πώληση του Ίγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό και τον Κάζις Μάκσβιτς στον πάγκο της. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας που επέστρεψε στον «θρόνο» της, μετά την…παρένθεση του 2022, έβαλε 500.000 ευρώ στα ταμεία της από τον Ολυμπιακό

για την παραχώρηση του Μπραζντέικις και αναμένεται ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει.

Θα αρχίσει την Ευρωλίγκα, χωρίς τον πληθωρικότερο Λιθουανό παίκτη και λόγω των χρονικών δυσκολιών στην αγορά των ελευθέρων παικτών, θα αποκτήσει ξένο. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις και της Εθνικής Λιθουανίας, υπολογίζει τον αποθεραπεθεύντα, Κίναν Έβανς που έκανε «πράγματα και θάματα», μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά πριν από 8 μήνες και στις δυο θέσεις των ψηλών, ενέταξε τον απόφοιτο του Νόρθ Καρολάινα, Μπράντι Μάνεκ.

Δίπλα στον Λετονό, Ρόλαντ Σμίτς που πρωταγωνίστησε με την Εθνική ομάδα του στο πρόσφατο Παγκόσμιο κύπελλο, ο Μακσβίτις, διατήρησε τον «κορμό» των Χέιζ, Ουλάνοβας, Μπατκεβίτσιους, Λεκάβιτσους, Μπιτούτις, ενώ πρόσθεσε τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ που έφυγε…απαρατήρητος από το Μιλάνο και του ταλαντούχου Λαβρινοβίτσιους από τη Νεβέζις.

Η Ζαλγκίρις θα στοχεύσει σε μια θέση στην πρώτη δεκάδα, αντλώντας δύναμη και προσδοκία νικών στην «καυτή» Ζalgirio Arena, ώστε στην δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης του play-in, να προκριθεί στα πλει οφ.

Kάζις Μακσβιτς

Ο 46χρονος τεχνικός που ανέλαβε πέρυσι την Ζαλγκίρις και παράλληλα είναι στον πάγκο της Εθνικής Λιθουανίας, αρέσκεται στο tranzision παιχνίδι, αξιοποιεί το pick n roll με τις ικανότητες του Έβανς και δεν του αρέσει η κατάχρηση των τριπόντων. Είναι βέβαιο ότι ο Μακσβιτς δουλεύει στην σωστή κατεύθυνση με τους παίκτες που διαθέτει και στην δεύτερη σεζόν του, η λιθουανική ομάδα αναμένεται να είναι καλύτερη από πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα