Μακάμπι: Με πίστη στην ίδια δοκιμασμένη «συνταγή»

Η ομάδα του «λαού», Μακάμπι δεν ήθελε και δεν…είχε να αλλάξει πολλά στο ρόστερ της για την Euroleague 2023-24. Έπαιξε με μειονέκτημα έδρας στα περσινά play offs, νίκησε στο παιχνίδι στο Μονακό, αλλά ηττήθηκε στο τρίτο, στο Τελ Αβίβ και έμεινε εκτός F4, στον πέμπτο αγώνα. Διέθετε και διατήρησε ίσως το καλύτερο δίδυμο της διοργάνωσης, στις θέσεις «1» και «2» με Λορένζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντγουιν, οι οποίοι είναι το «Α» και το «Ω» της πρωταθλήτριας

Ισραήλ,  ενώ ανανέωσε τον Ντιμπαρτολομέο και πρόσθεσε στην περιφέρεια τον γιο του τεχνικού διευθυντή, Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ και τον Αντόνιους Κλίβελαντ από την Χάποελ Ειλάτ.

Στις θέσεις της ρακέτας, η Μακάμπι έκανε δυο μεταγραφές από τη Βαλένθια, τον Ρίβερο και τον Γουέμπ και τους υποδέχτηκαν οι παραμένοντες, Κόλσον, Νίμπο, Σόρκιν και Κοέν. Έτοιμη ομάδα από πέρυσι που έχει ομοιογένεια και ποιότητα. Θα προσέξει τα περσινά λάθη που την έφεραν σε μειονεκτική θέση στα play offs και φυσικά σημαδεύει στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στο πλεονέκτημα έδρας. Η Μακάμπι έχει μεγαλύτερο πείσμα και είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να μην επαναλάβει την περσινή, τραγική εκκίνηση της στα εκτός έδρας παιχνίδια, όταν πέτυχε την πρώτη νίκη, στο Μιλάνο για την…13η αγωνιστική. Η σταθερότητα απόδοσης και αποτελεσμάτων, θα είναι το ζητούμενο για την φετινή ομάδα της Μακάμπι.

Όντετ Κάτας

Οι δικαιολογημένες αμφισβητήσεις που υπήρχαν για τις ικανότητες του Όντετ Κάτας στην αρχή της περσινής περιόδου, έγιναν ελάχιστες στην πορεία της ομάδας και παρά τον αποκλεισμό από το F4 του Κάουνας, ο Ισραηλινός τεχνικός συνεχίζει στην θέση του πρώτου προπονητή. Ο Κάτας έχει την στήριξη της διοίκησης, του Μπλάτ και χαίρει της εμπιστοσύνης των Μπράουν και Μπόλντγουιν. Εισήγηθηκε την μεταγραφή των Γουέμπ και Ρίβερο που έδειξαν στην Βαλένθια, ότι έχουν έφεση στα ριμπάουντ και εφαρμόζουν το pick ΄n roll.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακάμπι,makabi