Βίρτους Μπολόνια: Total makeover

«Οι δηλώσεις του προπονητή υπονομεύουν την γαλήνη και τον ενθουσιασμό του συλλόγου». Ανακοίνωση της Βίρτους Μπολόνια στις 15 Σεπτεμβρίου. Απόλυση Σέρτζο Σκαριόλο την ίδια ημέρα. Στις περίφημες δηλώσεις του στις 13 Σεπτεμβρίου μεταξύ άλλων ο Ιταλός προπονητής είχε πει: «κάποιοι νέοι παίκτες κάποια λεπτάκια (σ.σ. χρησιμοποίησε την ιταλική λέξη minutino) αλλά το minutino δεν είναι το ίδιο με τον Μιλουτίνοφ». Η αναφορά είχε να κάνει με το γεγονός πως η διοίκηση δεν είχε κάνει το χατίρι του Σκαριόλο να αποκτήσει τον Σέρβο σέντερ που επέστρεψε στην Ελλάδα

και τον Ολυμπιακό.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Βίρτους Μπολόνια! Οι δευτεραθλητές Ιταλίας (έχασαν στους τελικούς πρωταθλήματος από την Αρμάνι) είχαν μια εκρηκτική εκκίνηση σεζόν: αναδιαμόρφωσαν το δυναμικό τους ρίχνοντας τον προϋπολογισμό τους, απέλυσαν τον προπονητή τους, προσέλαβαν έναν άλλον Ιταλό (Λούκα Μπάνκι) και κατάφεραν να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής χρονιάς (Super Cup Ιταλίας) νικώντας στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Αρμάνι και διαλύοντας στον τελικό την Μπρέσια.

Αυτή η αναδιαμόρφωση δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την ομάδα όλοι «παίκτες-κλειδιά» εξαιρουμένου του Τόκο Σενγκέλια, προς απογοήτευση του Παναθηναϊκού που προσπάθησε πολύ να κάνει δικό του τον ποιοτικό Γεωργιανό. Τους Τεοντόσιτς, Γουίμς, Οτζελέγε, Τζαϊτέ, Μπακό, Μένιον λίγο έλειψε να ακολουθήσει και ο Λούντμπεργκ, ο οποίος τελικώς μετά την απόλυση Σκαριόλο παρέμεινε στην Εμίλια-Ρομάνια.

Κοινώς η Βίρτους απώλεσε τον πρώτο σκόρερ της, τον πρώτο ριμπάουντέρ της και τον πρώτο δημιουργό της. Αντ’ αυτών στον ιταλικό Βορρά μετακόμισαν οι Ακίλε Πολονάρα, Μπράιαν Ντάνστον, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Τζέιλεν Σμιθ, Ντεβόντε Κέκοκ και Μπρούνο Μάσκολο.

Η τελευταία προσθήκη βεβαίως έγινε στον πάγκο με τον άνθρωπο που οδήγησε τη Λετονία στην 5η θέση του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της διοργάνωσης. Ο Λούκα Μπάνκι επιστρέφει στα 58 του στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση την οποία έχει βιώσει με Σιένα, Αρμάνι και Μπάμπεργκ. Καλύτερη επίδοσή του τα playoffs της του 2014 με τους Μιλανέζους. Φαντάζει απίθανο να την επαναλάβει με αυτή τη Βίρτους…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίρτους Μπολόνια, Total,virtous bolonia, Total