«Οχι» του Κυριάκου σε ένα τέταρτο Μνημόνιο!

«Οχι» του Κυριάκου σε ένα τέταρτο Μνημόνιο!22.11.2017Πρόσωπα

Τόνισε στον Observer ότι «το πείραμα Τσίπρα μάς κόστισε 100 δισ. ευρώ» και επέμεινε για τις μεταρρυθμίσεις

Ρεπορτάζ
Κώστας Παπαχλιμίντζος

Ξεκάθαρο «όχι» σε τέταρτο Μνημόνιο είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «το πείραμα Τσίπρα

μάς κόστισε 100 δισ. ευρώ». Με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EU Observer ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «η λιτότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Εχουμε πολύ μεγάλη λιτότητα στην Ελλάδα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις».

Τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι «η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που προϋποθέτει ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον», ενώ αναφερόμενος στις επόμενες εθνικές εκλογές είπε: «Καμία εκλογική μάχη δεν είναι δεδομένη. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα επικρατήσουμε και θα νικήσουμε με σημαντική διαφορά, αλλά και πάλι θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι εκτός συζήτησης για όλους», αλλά «θα υπάρξει μια διευθέτηση» για να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι «η λογική για μια καθαρή έξοδο συγκρούεται με την πραγματικότητα ενός σκληρού πακέτου λιτότητας που θα λειτουργήσει περιοριστικά για την επόμενη κυβέρνηση». Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, παράλληλα, υποστήριξε ότι μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος έρχονται νέα, συμφωνημένα, μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με νέες αυξήσεις φόρων και μείωση του αφορολογήτου εξαιτίας του κόστους της καθυστέρησης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων» και κεντρικές θεματικές ενότητες «Δημόσια Διοίκηση: Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών», «Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης», «Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές».

Ενδιαφέρον έχει και το σχόλιο του Κύπριου νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη για τον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Ο Μητσοτάκης φαίνεται να αποτελεί μια ελπίδα λογικής αλλά χρειάζονται κι άλλοι άνθρωποι να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αντιπροσωπευτικότητα και την καλύτερη διαχείρισης της δημοκρατίας. Ποτέ δεν αρκεί μόνο ένας…»

Keywords
Τυχαία Θέματα