Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου – PRP

Γράφει η Κούρδη Χαρά, Οδοντίατρος και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί στις μέρες μας ό,τι πιο σύγχρονο και πολλά υποσχόμενο στην κοσμετική προσώπου.Είναι μια μέθοδος που χαρίζει στο πρόσωπο σφριγηλότητα,λάμψη και νεανικότητα.

Τι υλικό χρησιμοποιείται;

Αυτό που ξεχωρίζει τη μέθοδο αυτή από όλες τις άλλες είναι ότι δεν χρησιμοποιείται ΚΑΝΕΝΑ άλλο υλικό,εκτός από το ίδιο μας το αίμα!

Δεν βάζουμε λοιπόν τίποτα «ξένο» στον οργανισμό μας,χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ το πλάσμα του ίδιου μας του αίματος,το πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP-Plasma

Rich Platelet).

Το πλάσμα αυτό περιέχει συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες,βλαστοκύτταρα και αναδομητικά ένζυμα.Τα στοιχεία αυτά,μετά τη θεραπεία,θα ενεργοποιήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα και θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πως γίνεται;

Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος με την κλασική μέθοδο της αιμοληψίας και κατόπιν το αίμα μπαίνει σε ειδική συσκευή όπου φυγοκεντρείται.

Μετά τη φυγοκέντρηση θα έχουμε το αίμα διαχωρισμένο σε πλάσμα,ερυθρά αιμοσφαίρια,λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.Για τη μεσοθεραπεία θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα μέρος του πλάσματος που είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα αιμοπεταλίων(Plasma Rich Platelet).

Κατόπιν γίνονται μικροεγχύσεις στα σημεία του προσώπου που επιλέγει ο θεράποντας.Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Είναι επίπονη η μέθοδος;

Οι μικροεγχύσεις που γίνονται στο δέρμα γίνονται ελάχιστα αντιληπτές.Ωστόσο,μπορεί να γίνει εφαρμογή κρέμας με τοπικό αναισθητικό πριν την έναρξη της θεραπείας προς αποφυγή οποιοασδήποτε δυσάρεστης αίσθησης.

Υπάρχουν ανεπιθυμητές ενέργειες;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος,γιατί όπως είναι εύκολα αντιληπτό,το ίδιο μας το αίμα είναι 100% βιοσυμβατό με τον οργανισμό μας!Το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι μικροερυθήματα και πολύ ελαφρύ πρήξιμο από τις εγχύσεις,σημεία που υποχωρούν μέσα σε 1-2 ημέρες.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Γενικά είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε,χωρίς περιορισμό στο φύλο και την ηλικία.Αντενδύκνειται μόνο σε άτομα με παθήσεις του αίματος,σε εγκυμονούσες και σε ασθενείς με κακοήθεις νόσους.Φυσικά πριν τη διαδικασία γίνεται λεπτομερής λήψη ιστορικού από το θεράποντα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία προάγεται τοπικά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα.Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατό,ωστόσο μετά από περίπου 10 ημέρες,το δέρμα φαίνεται λαμπερό,σφρηγιλό και νεανικό.Η επανάληψη της θεραπείας σε διάστημα 4-6 μηνών,θα προλάβει το σχηματισμό ρητίδων σε βάθος χρόνου και θα λειάνει τις ήδη υπάρχουσες ρητίδες.Αν συνδυαστεί μάλιστα με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος όπου είναι απαραίτητο,τότε τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

The post Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου – PRP appeared first on Doctoranytime Blog | Ενημέρωση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι ασφαλής
Τυχαία Θέματα