Δεκάλογος για μετά το χωρισμό

Τα θεμέλια της πιο γοητευτικής σχέσης του Χόλυγουντ έπεσαν. Ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε για να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά αίτια χωρισμού του Brad Pitt και της Angelina Jolie και όλοι έχουμε μείνει άναυδοι. Τουλάχιστον στα θετικά, δεν θα ξανακούσουμε τη λέξη Bradgelina.

Ξέρουμε. Ένας χωρισμός μπορεί να είναι δύσκολος. Άλλες φορές να είναι απελευθερωτικός και άλλες φορές καταστροφικός. Ένας χωρισμός μπορεί να

είναι χίλια πράγματα. Το δύσκολο κομμάτι ενός χωρισμού, όμως, είναι το μετά. Τι κάνεις τις πρώτες μέρες ή τους μήνες αμηχανίας μετά από έναν χωρισμό;

Το doctoranytime ετοίμασε ένα δεκάλογο για όσα χρειάζεται να κάνεις αφότου χωρίσεις για να μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει.

Άλλαξε ένα μέρος της διακόσμησης

Ο/Η πρώην σου έφυγε. Εσύ, όμως, συνεχίζεις να μένεις στο ίδιο σπίτι. Κάνοντας μια αλλαγή στη διακόσμιση, είτε μικρή είτε μεγάλη, θα σε βοηθήσει να αλλάξεις παραστάσεις. Ξεκίνα από νέα σεντόνια, κάποιο καινούργιο πίνακα ή και νέο χρώμα στους τοίχους.

[WPGP gif_id=”11590″ width=”600″]

Βγάλε τον/την πρώην σου από τα Social Media

Δεν χρειάζεται να πας σαφάρι ή να γίνεις ερημίτης στα βουνά, απλά απόφυγε το πρωην αγαπημένο σου πρόσωπο από κάθε πιθανό social media κανάλι σου. Έτσι, βγαίνεις και από τον πειρασμό να μην βγει από μέσα σου ο online stalker που κρύβεις.

[WPGP gif_id=”11592″ width=”600″]

Απόφυγε τα κοινά σας στέκια

Ό,τι συμβαίνει και με τα social media, συμβαίνει και με τον έξω κόσμο. Δώσε λίγο χρόνο πριν ξαναρχίσεις να πηγαίνεις στα κοινά σας στέκια, και για να αποφύγεις αναμνήσεις αλλά και για να αποφύγεις τον/την πρώην σου. Συν τοις άλλοις, είναι και ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις καινούργια μέρη και καινούργιο κόσμο.

Άρχισε ένα καινούργιο hobby

Αρχίζοντας μια καινούργια δραστηριότητα, ειδικά μία που ίσως δεν μπορούσες να κάνεις όσο ήσουν σε σχέση, θα σε βοηθήσει να βάλεις μια καινούργια νότα στην καθημερινότητά σου αλλά και να ξεχαστείς με κάτι δημιουργικό και υγιές. Για αυτό, όσο μπορείς, βγες από το comfort zone σου και εξερεύνησε κι άλλες πτυχές του εαυτού σου.

[WPGP gif_id=”11594″ width=”600″]

Βγες έξω και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο

Ο έξω κόσμος δεν καταστρέφεται μόλις χωρίσεις. Όταν νιώσεις την άνεση να βγεις για να διασκεδάσεις χωρίς αύριο, άσε τον εαυτό σου χωρίς περιορισμούς. Φλέρταρε, μίλα, βάλε τα καλά σου και μη νιώσεις πως είναι ντροπή να βγαίνεις επειδή χώρισες πρόσφατα.

[WPGP gif_id=”11596″ width=”600″]

Βάλε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης από την πρώην σχέση σου

Θέσε ένα ρεαλιστικό στόχο για κάποιο καιρό, κατά τον οποίο δεν θα μιλάς και δεν θα στέλνεις στον/στην πρώην σου πως σου λείπει ή απλά να δεις τι κάνει. Η καλύτερη ίσως λύση είναι να μην έχεις το κινητό μαζί σου μετά τις 2 το βράδυ, για να μην μπαίνεις στον πειρασμό. Μετά από την αποτοξίνωση θα καταλάβεις ότι τελικά η αποχή θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

[WPGP gif_id=”11598″ width=”600″]

Μίλα για όσα σκέφτεσαι

Μην ξεχνάς ότι οι φίλοι για αυτό είναι. Μίλα για όσα σε προβληματίζουν, για όσα σκέφτεσαι και όσα θες. Κρατώντας μέσα σου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να καταπιέζεσαι, χωρίς να καταφέρνεις κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, η επίσκεψη στον ψυχολόγο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το βάρος και να βάλεις σε τάξη αυτά που νιώθεις.

[WPGP gif_id=”11600″ width=”600″]

Προσπάθησε να κρατήσεις τα θετικά μιας σχέσης

Σίγουρα θα υπήρχαν τσακωμοί και άσχημες στιγμές, ειδικά όσο πλησιάζατε στον χωρισμό. Δώσε το χώρο και το χρόνο στον εαυτό σου να μείνει στα θετικά σημεία που σου χάρισε αυτή η σχέση, σε αυτά που έμαθες και τα συναισθήματα που ένιωσες. Είναι άδικο να μειώσεις τη σπουδαιότητα μιας σχέσης μόνο για κάποιες άσχημες στιγμές. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και όσα κατάφερες μέσα σε αυτή τη σχέση.

[WPGP gif_id=”11602″ width=”600″]

Άσε τον εαυτό σου να κλάψει

Σε κάθε αρχή και τέλος μιας σχέσης, όλα είναι κύκλος. Δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις αυτόν τον κύκλο να κλείσει λέγοντας πως αμέσως τον ξεπέρασες και πως είσαι μια χαρά. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να στεναχωρηθεί, να κάτσει σπίτι, να φάει οικογενειακό παγώτο, ακόμα και να δει τον Τιτανικό.

[WPGP gif_id=”11604″ width=”600″]

Ο χρόνος είναι με το μέρος σου

Ο χρόνος είναι ιδιαίτερο πράγμα. Επουλώνει πληγές, είναι άπλετος και κυρίως είναι υπέρ σου. Έχεις όλο το χρόνο να περάσεις από όλες τις φάσεις ενός χωρισμού, χωρίς κανέναν να σε πιέζει. Όταν έρθει η σωστή στιγμή θα συνειδητοποιήσεις πως τελικά δεν ήταν το τέλος του κόσμου, μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό και πως τα καλύτερα έρχονται.

[WPGP gif_id=”11606″ width=”600″]

Αν ο Brad και η Angelina μπορούν να ξεπεράσουν το χωρισμό τους, τότε μπορείς και εσύ. Αν τα πράγματα ζορίσουν, το doctoranytime είναι εδώ για σένα.

The post Δεκάλογος για μετά το χωρισμό appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα