«Πέταξε» σε ψυχιατρείο την Καρίμοβα

ΚΟΣΜΟΣ«Πέταξε» σε ψυχιατρείο την ΚαρίμοβαΤρίτη, Οκτώβριος 4, 2016 - 17:41

Ο Ουζμπέκος πρόεδρος Σαβκάτ Μιρζιγιάγεφ έβγαλε οριστικά από τη μέση την κόρη του πρώην πολιτικού αντιπάλου του, ο οποίος πέθανεαπό εγκεφαλικό

Από επιχειρηματίας, σχεδιάστρια κοσμημάτων και ανερχόμενη ποπ σταρ κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική η άλλοτε πλουσιότερη γυναίκα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Η δισεκατομμυριούχος κόρη του εκλιπόντος προέδρου του Ουζμπεκιστάν

Γκουλνάρα Καρίμοβα λέγεται ότι οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο κατόπιν εντολής του διαδόχου του πατέρα της και νυν προέδρου της χώρας Σαβκάτ Μιρζιγιάγεφ, ο οποίος ήθελε να τη βγάλει από τη μέση ως πολιτική του αντίπαλο.

Η 44χρονη απόφοιτη του Χάρβαρντ θεωρούνταν η φυσική διάδοχος του πατέρα της, προτού ο Μιρζιγιάγεφ φροντίσει να την ξεφορτωθεί αμέσως μετά τον θάνατο του Ισλάμ Καρίμοφ από εγκεφαλικό τον περασμένο μήνα. «Αξιόπιστες πηγές και υψηλόβαθμα στελέχη λένε ότι η Γκουλνάρα εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική» αναφέρει η κοινότητα του facebook «Zdorovya Karimovu» («Υγεία στον Καρίμοφ»).

Η πτώση της από τον «χρυσό θρόνο της», ωστόσο, είχε ξεκινήσει πριν από καιρό. Το 2013 ο αδίστακτος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών φέρεται ότι είχε δείξει στον αυστηρό πατέρα της ένα ντοσιέ με ημίγυμνες φωτογραφίες της αγαπημένης του κόρης, καθώς και στοιχεία εις βάρος της που αποδείκνυαν οικονομική διαφθορά.

Τη χαστούκισε

Ο Καρίμοφ, γνωστός για τη σκληρή στάση που επιδείκνυε στους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγεται ότι τότε πέταξε ένα τασάκι στο αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών και εν συνεχεία φώναξε την Καρίμοβα και τη χαστούκισε έξαλλος, επειδή είχε ποζάρει μόνο με φτερά παγονιού για τις ανάγκες του μόντελινγκ. Εναν χρόνο αργότερα την έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό, κατηγορώντας τη για μαφιόζικου τύπου διαφθορά, ενώ παραμένει ακόμη στο στόχαστρο των αμερικανικών και των ελβετικών Αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών.
Παρά τους λαμπερούς τίτλους της δεν ήταν καθόλου δημοφιλής στον λαό, ο οποίος, σύμφωνα με διαρροές του Wikileaks, την έβλεπε σαν μια άπληστη γυναίκα, που διψούσε για εξουσία και που χρησιμοποιούσε τον πατέρα της, για να καταστρέψει επιχειρηματίες και όποιον βρισκόταν στον δρόμο της. Τόσο η ίδια όσο και η 14χρονη κόρη της Ιμάν δεν είχαν κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από το 2014, ενώ ο δικηγόρος γιος της διατηρεί χαμηλό προφίλ στη Βρετανία όπου ζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα