Ξεμένει από λεφτά το Πουέρτο Ρίκο – Το μήνυμα του κυβερνήτη στους ομολογιούχους

Με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο απηύθυνε μήνα στους κατόχους ομολόγων.

Μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαρία, ο φόβος όσων κατείχαν χρέος του Πουέρτο Ρίκο χτύπησε κόκκινο. Ο κυβερνήτης Ροσέλο κάλεσε τους ομολογιούχους να κοιτάξουν πέρα από τα δολάρια και να εξασφαλίσουν χρήματα από το Κογκρέσο για να ξαναφτιάξουν τη διαλυμένη χώρα.

«Είμαστε όλοι ένα αυτή τη στιγμή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στο Κογκρέσο, να ζητήσουμε αληθινή βοήθεια για το Πουέρτο Ρίκο και να βεβαιωθούμε

ότι θα υπάρξουν οι συνθήκες για να βγούμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε. Και να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ποτέ. Αυτό είναι το καλύτερο για τους ομολογιούχους και όλο τον κόσμο στο Πουέρτο Ρίκο», είπε μιλώντας στο CNBC.

Τα ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο έκαναν βουτιά την Τετάρτη μετά τη δηλωση Τραμπ ότι το χρέος ύψους 72 δισ. δολ. πρέπει να διαγραφεί. Ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει ο Τραμπ να υλοποιήσει την ιδέα του, ωστόσο προκάλεσε ανησυχίες στη Wall street.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Οικονομικών, Ραούλ Μαλτονάδο, το Πουέρτο Ρίκο είναι αντιμέτωπο με στάση πληρωμών στις 31 Οκτωβρίου, αν το Κογκρέσο δεν αποδεσμεύσει αρκετά δισ. από τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης. Αν δεν το κάνει τότε θα πρόκειται για καταστροφή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Μαλντονάδο ανέφερε πως έχει ζητήσει βοήθεια ύψους 6-8 δισ. δολ. από το Κογκρέσο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση «για μερικούς μήνες ακόμα». Αλλιώς το νησί απειλείται με... καθολικό λουκέτο από 1ης Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα