Tony Douglas: Από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο τιμόνι του Etihad Aviation Group

Ο Πρόεδρος του Etihad Aviation Group, η Αυτού Εξοχότης Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, επιβεβαίωσε τον διορισμό του Tony Douglas ως Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, ο οποίος θα ενταχτεί στο δυναμικό της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2018.

Ο κ. Douglas έρχεται στην Etihad από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου είχε διατελέσει Γενικός

Διευθυντής του Τμήματος Αμυντικού Εξοπλισμού και Υποστήριξης, υπεύθυνος για τις προμήθειες του εξοπλισμού και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στον αερομεταφορέα BAA και ως Γενικός Διευθυντής Ομίλου του Laing O'Rourke. Οι αρμοδιότητές του στον αερομεταφορέα BAA περιλάμβαναν: Διευθυντής έργου του Heathrow Terminal 5, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ομίλου, Τεχνικός Διευθυντής Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου Heathrow.

Στο παρελθόν, ο κ. Douglas κατείχε ανώτερες θέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κυρίως ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αεροδρομίων Άμπου Ντάμπι και ως Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Λιμένων Αμπού Ντάμπι, όπου ήταν υπεύθυνος για την επιτυχή παράδοση του Λιμένα Khalifa.

Η Αυτού Εξοχότης Al Mazrouei, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Etihad Aviation Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Tony επιστρέφει στο Άμπου Ντάμπι για να ηγηθεί της Etihad. Έχει ηγηθεί αλλαγών/μετασχηματισμών σε μεγάλους οργανισμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει γνώση των ΗΑΕ και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, έχει βαθιά γνώση της εμπορικής αεροπορίας και είναι πολύ εξοικειωμένος με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχει να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει η Etihad σε μια βιομηχανία που μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο κ. Douglas θα συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και την ηγετική ομάδα προκειμένου να επεκτείνει και να εφαρμόσει μια σειρά στρατηγικών πρωτοβουλιών, που θα τοποθετήσουν την Etihad ως μία επιτυχημένη και βιώσιμη εταιρία στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά αερομεταφορών σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Douglas σημείωσε: «Η Etihad αποτελεί μια ισχυρή δύναμη στην αεροπορία παγκοσμίως που πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται μόνη της αλλά και με τους βιομηχανικούς εταίρους της. Αποτελεί μηχανισμό οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης για τα ΗΑΕ και την ευρύτερη περιοχή. Με νέες υποδομές και αξιοθέατα, όπως το διευρυμένο/επεκταμένο αεροδρόμιο, το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι και την παγκόσμια αγορά του Άμπου Ντάμπι, η Etihad διατηρεί έναν κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη της θέσης των ΗΑΕ ως παγκόσμιου κεντρικού σημείου μεταφορών, τουρισμού, εμπορίου και πολιτισμού».

Ο κ. Ray Gammell, που έχει υπηρετήσει ως Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου από το Μάιο του 2017, πρόσθεσε: «Η Etihad και το ταλαντούχο εργατικό/ανθρώπινο δυναμικό της, έχουν βοηθήσει στην αναμόρφωση της αεροπορίας σε παγκόσμιο και περιφεριακό επίπεδο. Με νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες, ο Tony θα καθοδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της».

Ο κ. Douglas θα λάβει υποστήριξη από μια έμπειρη ηγετική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει: τον κ. Ray Gammell, ο οποίος θα επιστρέψει στη θέση του ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Απόδοσης του Ομίλου, τον κ. Ricky Thirion, Προσωρινό Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου, τoν κ. Kevin Knight, Διευθυντή Στρατηγικής & Σχεδιασμού του Ομίλου, τον κ. Mana Mohamed Saeed Al Mulla, Διευθυντή και Σύμβουλο Υπηρεσιών Υποστήριξης του Ομίλου, τον κ. Henning zur Hausen, Γενικό Σύμβουλο, και την κα Amina Taher, Αντιπρόεδρο Εταιρικών Υποθέσεων.

Οι Γενικοί Διευθυντές ανά τμήμα θα αναφέρονται απευθείας στον κ. Douglas, συμπεριλαμβανομένων των: κ. Peter Baumgartner, Γενικού Διευθυντή της Etihad Airways, κ. Chris Youlten, Γενικού Διευθυντή της Etihad Airport Services, κ. Abdul Khaliq Saeed, Γενικού Διευθυντή της Etihad Airways Engineering, κ. Gavin Halliday, Γενικού Διευθυντή του Hala Group, και κ. Robin Kamark, που θα ενταχθεί στον όμιλο ως Γενικός Διευθυντής της Airline Equity Partners τον Οκτώβριο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα