ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απειλή το Viva που μπαίνει στο skroutz.gr

Σε συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στο skroutz.gr βρίσκεται ο Όμιλος Viva, το 20% του οποίου ελέγχεται από εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. Εάν τελεσφορήσει το deal οι παραδοασιακές τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο του διαρκώς αναπτυσσόμενου ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα,

το οποίο σε ένα μεγάλο ποσοστό θα περάσει στα χέρια του Ομίλου Viva.

Σημειώνεται ότι μέλος του Ομίλου είναι η Viva Payments, το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, τo www.skroutz.gr, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2005, συγκρίνει πλέον τιμές σε πάνω από 1.000 ηλεκτρονικά καταστήματα και 5,6 εκατομμύρια προϊόντα σε 1.200 κατηγορίες.

O Όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000 και αποτελείται από τις παρακάτω εταιρείες:

1. Viva Wallet Holdings ΑΕ (πρώην Realize ΑΕ), με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς (Β2Β).

2. Viva Payments, το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

3. Viva Services, εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα