Στο «κόκκινο» η Ευρώπη – Ριμπάουντ στις ισπανικές μετοχές

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, ενώ την ίδια ώρα τελούν εν αναμονή στοιχείων λεπτομερειών από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, αλλά και των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι ισπανικές μετοχές βρέθηκαν και σήμερα υπί πίεση, ωστόσο γρήγορα έκαναν ριμπάουντ επιστρέφοντας σε

θετικό έδαφος

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,17% και τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,35%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 0,17%, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,06%, o ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,07%, ενώ ο ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη που αρχικά σημείωνε απώλειες γύρισε πνωρίτερα, σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,83%.

Οι μετοχές του κλάδου κατασκευών και οικοδομικών υλικών σημειώνουν τις χειρότερες απώλειες, μετά την είδηση ότι ο δ/νων σύμβουλος της Assa Abloy σκέφτεται να αποχωρήσει. Η μετοχή της σουηδικής εταρείας σέκανε βουτιά σχεδόν 5%, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στον πάτο του Stoxx600.

Oι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας διέγραψαν μέρος των απωλειών έναντι της χθεσινής διαπραγμάτευσης καθώς οι traders μετατοπίζουν το ενδιαφέρον τους από το όριο των τιμολογίων ενέργειας στις προοπτικές ανάπτυξης. Η μετοχή της EDF σημείωσε άνοδο 3% μετά την αναβάθμισή της λόγω των υψηλότερων τιμών άνθρακα και των πιο ευνοικών ρυθμιστικών κανονισμών.

Οι ισπανικές μετοχές συνεχίζουν να υποχωρούν μετά το σημαντικό sell off που σημείωσαν στις αρχές τη εβδομάδας. Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία την προσεχή Δευτέρα. Η εθνική κυβέρνηση ζήτησε από την πλευρά της την επιστροφή στην οδό της νομιμότητας, μεταδίδει το Reuters.

Στα εταιρικά νέα, η Siemens αποφάσισε την έξοδό της από την αγορά φωτισμού, με την πώληση του τελευταίου 17% που κατέχει στην Osram Licht με τίμημα 1,2 δισ. ευρώ. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρούσε λίγο πριν κατά 3,5%. Στις ΗΠΑ, αποτελέσματα δ' τριμήνου ανακοινώνει η Costco Wholesale.
Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο σήμερα, λόγω της δημοσιοποίησης των νέων στοιχείων για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα