Ο διάσημος μποξέρ, το «καυτό» μοντέλο και η αιματηρή βεντέτα

Του Αλέξη Λυγδιανού

Η ιστορίες της κλειδαρότρυπας ανέκαθεν δελέαζαν τη φαντασία του αναγνώστη. Πόσω μάλλον όταν αυτές περιελάμβαναν πρώην εστεμμένες, πρωταθλητές πυγμαχίας, και καταζητούμενους για δολοφονία σε ιστορία βεντέτας. Μια τέτοια ιστορία ξετυλίχθηκε στα μάτια των αστυνομικών σε έφοδο που έγινε πριν από λίγες μέρες σε πολυτελές διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
Οι διωκτικές αρχές του τμήματος Ασφαλείας Πατρών καταδίωξαν μέχρι το Μπραχάμι τον ύποπτο για τη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα Αλέξη Φράγκο. Στο διαμέρισμα, εκτός από τον καταζητούμενο, συνελήφθησαν εν ενεργεία πρωταθλητής πυγμαχίας, πρώην Σταρ Ελλάς, γνωστός επιχειρηματίας και άλλα δύο άτομα.

Η Σταρ Ελλάς
Το κάθε πρόσωπο κουβαλά τη δική του ιστορία. Η πρωταγωνίστρια αυτής της ιστορίας, Διονυσία Κουκίου, με τη στέψη της ακόμα είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Είχε εκτοπίσει τα φαβορί στον διαγωνισμό το 2008 και κυριολεκτικά κόντρα σε όλες τις προβλέψεις πήρε τα σκήπτρα και κάθισε στον θρόνο της βασίλισσας της ομορφιάς.
Για να αντιληφθούν το μέγεθος και όσοι δεν παρακολουθούν ανελλιπώς τους διαγωνισμούς ομορφιάς, οι αντίπαλες ήταν η Ρία Αντωνίου που το άστρο της έλαμψε στη γειτονική Ιταλία και στο εκεί «Dancing with the stars», όπως και η Μπέτυ Κουράκου με τη γνωστή ιστορία του Μάριο Μπαλοτέλι που «έστριψε διά του αρραβώνος».

Ο τραγουδιστής
Η Διονυσία Κουκίου, πριν ακούσουμε το όνομά της στην πρόσφατη υπόθεση με τους «νονούς της Πάτρας», ήταν κοινό μυστικό πως ήταν ζευγάρι με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά και ποτέ δεν διαψεύσθηκε.
Το σπίτι, που το μοιραίο βράδυ έγινε η σύλληψη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, είναι της αδελφή τής (έγκυος στον έκτο μήνα) εστεμμένης, όπου διαμένει με τον σύζυγό της, μετρ σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο διασκέδασης. Ψίθυροι λένε ότι εσχάτως ήταν μαζί με τον Ελληνα πυγμάχο, όπου αμφότεροι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.
«Είναι σε πολύ χάλια ψυχολογική κατάσταση που βρέθηκε μπλεγμένη σε μια ιστορία, τη στιγμή που δεν το περίμενε. Βρέθηκε στον λάθος τόπο, τη λάθος ώρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ταλαντούχος μποξέρ
Η ιστορία πάει πολύ πίσω χρονικά. Το 2006 σε μία επιχείρηση-σκούπα οι διωκτικές αρχές της ασφάλειας Πάτρας συνέλαβαν 26 υπόπτους με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και εκβιασμού. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο «ελπιδοφόρος» πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Να σημειωθεί ότι ο Ελληνας πυγμάχος είχε αθωωθεί μαζί με άλλους τέσσερις και είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.
Οι αστυνομικοί που πήραν τότε μέρος στην επιχείρηση μιλούν για την πιο σκληρή συμμορία νονών που σκορπούσε τον τρόμο στους επιχειρηματίες της νυχτερινής ζωής της Πάτρας. Το προφίλ των συλληφθέντων είχε από όλα: λεφτά σε τόνους λουλουδιών, αιθέριες υπάρξεις, γρήγορα αυτοκίνητα και, γενικά, ζωή που παρέπεμπε σε αυτή Ρώσων επιχειρηματιών μετά την εποχή Γιέλτσιν στο σοβιετικό μπλοκ.
Ο Τάσος Μπερδέσης κρατήθηκε προφυλακιστέος, πριν αθωωθεί, για 90 ημέρες. Είναι πυγμάχος της ολυμπιακής ομάδας. Δύο φορές έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβίασης και τις δύο έχει αθωωθεί από τη Δικαιοσύνη. Εξαιτίας, μάλιστα, των δικαστικών εκκρεμοτήτων του, δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Κάθε πρωί που ξύπναγα στην φυλακή και κοίταγα τον ήλιο, έλεγα πως θέλω να βγω από εδώ και να πάω Ολυμπιάδα στο Λονδίνο» είχε πει σε συνέντευξή του σε μεσημεριανή εκπομπή. Σήμερα, ο Ελληνας μποξέρ κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, αφού σε έφοδο της Αστυνομίας σε σπίτι στο Μπραχάμι εντοπίστηκε και ο ένοχος, κατά ομολογία του, για τη δολοφονία του Πάνου Τσίρκα, Αλέξης Φράγκος. Ο δικηγόρος του μποξέρ υποστηρίζει ότι ο πελάτης του τυχαία βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον Φράγκο.

Το χρονικό της βεντέντας
Τη βεντέτα μεταξύ των αδελφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα την «πότισε» άφθονο αίμα. Αστυνομικές πηγές μιλούν για θανάσιμο μίσος. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από νυχτερινό κέντρο επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθώος αθλητής χάντμπολ Βασίλης Σινούρης, ενώ ο Κώστας Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.
Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, μέρα μεσημέρι, μπράβοι στήνουν καρτέρι στην οδό Ανθείας και κάνουν «σουρωτήρι» το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας και ο Διονύσης Βαρβαρέσος, με τον πρώτο να πέφτει νεκρός και τον δεύτερο να τραυματίζεται σοβαρά.
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πίσω από τη δολοφονία του Τσίρκα πιθανόν να βρίσκεται ο αδελφός του Κώστα Φράγκου, ο Αλέξης. Ο συλληφθείς Αλέξης Τσίρκας είναι αδελφός ενός εκ των δύο ανδρών που σκοτώθηκαν στο «μακελειό» έξω από το μπαρ στην Πάτρα. Από τις ανακριτικές αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση εικάζεται ότι ζήτησε να μείνει στο σπίτι στον Αγιο Δημήτριο προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη, χωρίς να γνωρίζουν οι οικοδεσπότες ότι καταζητείται.

Keywords
Αναζητήσεις
μποξερ γνωστη, μπερδεσης μποξ
Τυχαία Θέματα