Ο «ΚΑΙΑΔΑΣ», Η ΜΑΥΡΗ ΡΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ

Της Νικόλ Παπάζογλου

Το πιο ειδεχθές πρόσωπο του πραγματικού ιδεογράμματός της έδειξε η Χρυσή Αυγή διά του βουλευτή της Γιώργου Γερμενή, γνωστού στους κύκλους της μαύρης ροκ με το ψευδώνυμο «Καιάδας». Ο βουλευτής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν δίστασε να επιτεθεί με τη γροθιά προτεταμένη στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και, τελικά, να χτυπήσει, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ένα κοριτσάκι ηλικίας 12 ετών!
Ολα ξεκίνησαν από τη πρωτοβουλία

της Χρυσής Αυγής να μοιράσει τη Μεγάλη Πέμπτη συσσίτια μόνο σε Ελληνες στην πλατεία Συντάγματος. Η άρνηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, να παραχωρήσει τον χώρο ενόχλησε τη Χρυσή Αυγή και ακολούθησαν αρκετές δηλώσεις σε πολιτικό επίπεδο από τους βουλευτές της. Μέχρι εκεί, όλα καλά. Διαφωνία μεταξύ πολιτικών προσώπων που είχε ως αποτέλεσμα η ηγεσία του κόμματος να επιλέξει άλλο σημείο για το συσσίτιο. Εκεί που ξέφυγε το πράγμα ήταν όταν κάποια από τα στελέχη, όπως ο κ. Γερμενής, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως ο κ. Γερμενής επιχείρησε να τραβήξει όπλο κατά του δημάρχου Αθηναίων και οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο βουλευτής της προπηλακίστηκε, ενώ ίδια ώρα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κατήγγειλε το αντίθετο (υπάρχουν, μάλιστα, και τηλεοπτικά βίντεο).
Ο κ. Κασιδιάρης, σε δήλωσή του στο «Π», αρνείται την επίθεση σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού και επιτίθεται στον κ. Καμίνη, κάνοντας λόγο για ένα «καλοστημένο σόου» του δημάρχου, το οποίο «ευελπιστεί να του φέρει ψήφους και από αλλοδαπούς, διότι πλέον δεν έχει απομείνει κανένας Αθηναίος των βορείων προαστίων που να ψηφίζει στον Δήμο Αθηναίων».
Οι αντιδράσεις
Μετά το επεισόδιο ακολούθησε αλυσίδα αντιδράσεων με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Χρυσής Αυγής και των μεθόδων της. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τα επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα τους κάνω μήνυση, δεν υπάρχει θέμα». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γερμενή, αλλά και της προσαγωγής του σε δίκη. «Η ωμή βία και οι τσαμπουκάδες είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν και η μόνη λογική που αντιλαμβάνονται», τόνισε στη συνέχεια της δήλωσής του.
Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τους χρυσαυγίτες και καταδίκασε την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και στο 12χρονο παιδί. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτήν τη χώρα δεκαετίες πίσω».
Να εφαρμόσει τον νόμο για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη κάλεσε τις αρμόδιες αρχές η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, η κ. Γεννηματά είπε ότι στο Σύνταγμα εφαρμόστηκε ο νόμος απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής «που άπλωσαν για άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια». Οπως σχολίασε, αυτό θα πρέπει να γίνει και για την επίθεση κατά του Γ. Καμίνη.
Την απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας πως ακρότητες δεν αρμόζουν στη δημοκρατία, ειδικά όταν θύματα είναι αθώα παιδιά. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη δημοκρατία μας».

Τι λέει η ΙΦΕΤ Α.Ε. για την επάρκεια της μεθαδόνης

Σχετικά με την επάρκεια της μεθαδόνης, η ΙΦΕΤ Α.Ε. ανακοινώνει τα εξής: «Ο προγραμματισμός επάρκειας και αποθέματος μεθαδόνης αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη και αρμοδιότητα του ΟΚΑΝΑ. Για την προμήθεια της μεθαδόνης προκηρύχθηκε, βάσει οδηγιών του ΟΚΑΝΑ, ο με αριθμό διακήρυξης 9/12 (19-02-2013) ανοικτός διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχε η ΙΦΕΤ Α.Ε., η οποία και αναδείχτηκε μειοδότης. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την 30-04-2013 χωρίς καμία καθυστέρηση της ΙΦΕΤ Α.Ε. και του υπουργείου Υγείας στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και της προκήρυξης προβλέπεται ως χρόνος πρώτης παράδοσης από την ΙΦΕΤ Α.Ε. οι δύο μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης (σελ. 36 και 45 της διακήρυξης), καθόσον απαιτούνται για την παραγωγή της μεθαδόνης συγκεκριμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες. Η ευθύνη της κάλυψης του μεσοδιαστήματος και ο προγραμματισμός αποθέματος αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του ΟΚΑΝΑ.
Πάρα ταύτα, η ΙΦΕΤ Α.Ε. ως κρατικός εκτελεστικός βραχίονας, με μόνο γνώμονα τους ασθενείς, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μειώσει στον μέγιστο εφικτό βαθμό τους χρόνους παραγωγής και παράδοσης, προκειμένου να καλύψει τον μη προγραμματισμό του ΟΚΑΝΑ, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας προέβη σε έκτακτη παραγγελία εισαγωγής έτοιμου διαλύματος μεθαδόνης σε μια έτι περαιτέρω προσπάθεια κάλυψης του όποιου μεσοδιαστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα