Διεθνές ενδιαφέρον επενδυτών για τη Eurobank

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank εκδηλώνουν ξένοι επενδυτές σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το βράδυ της Τετάρτης από τη Θεσσαλονίκη διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

Ο κ. Μεγάλου, που ήταν ομιλητής σε εκδήλωση

με θέμα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αποκάλυψε ότι στελέχη της τράπεζας είχαν επαφές με διεθνείς επενδυτές και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα, προκειμένου να καλυφθούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, που απαιτούνται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι η χώρα βιώνει μια μεγάλη ύφεση, που, όπως είπε, όχι μόνο ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις, αλλά «ξεπερνά σε ένταση και διάρκεια οποιαδήποτε άλλη ύφεση έχει υποστεί αναπτυγμένο κράτος στα χρονικά του».

Χαρακτήρισε την ύφεση «δοκιμασία χωρίς προηγούμενο», συνέκρινε την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με αυτή που βίωσαν οι Αμερικανοί το 1929.

Για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει συντελεστεί, είπε ότι δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ενισχύει το διαπραγματευτικό ρόλο της Ελλάδας – με τους δανειστές και επενδυτές.

Τώρα προέχει η ανασύνταξη της χώρας είπε και υπογράμμισε, ότι σ΄αυτή την κρίσιμη καμπή δεν πρέπει να υπάρξουν υπαναχωρήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η δημοσιονομική προσαρμογή. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο θα χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι, όπως είπε, δεν αναγνωρίστηκαν οι τεράστιες αλλαγές που συντελέστηκαν στο τραπεζικό σύστημα (τις χαρακτήρισε πραγματική κοσμογονία), με τη δημιουργία των 4 συστημικών τραπεζών, ομαλά και χωρίς κραδασμούς και αναταράξεις.

«Η τραπεζική πολιτική στην Ελλάδα αλλάζει. Και η ρευστότητα στο μέλλον θα είναι περιορισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής Ερευνών Διεθνών Αγορά της Eurobank, Πλάτων Μονοκρούσος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα εξαλείφεται και οι προοπτικές θα είναι καλύτερες, σε σχέση με το 2013, ενώ, αντίθετα χαρακτήρισε δυσοίωνες τις προβλέψεις για την οικονομία της Τουρκίας.

The post Διεθνές ενδιαφέρον επενδυτών για τη Eurobank appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα