Άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Το πρώτο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι υπουργοί των κρατών μελών με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο καθώς και οι Επίτροποι Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών

Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.

Σύμφωνα με την ατζέντα, την πρώτη μέρα η ημερήσια διάταξη θα επικεντρωθεί σε ζητήμετα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, όπως δικονομικά δικαιώματα και διεθνείς πτυχές της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων ενώ τη δεύτερη μέρα θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ειδικά την τρομοκρατία και την ασφάλεια των συνόρων.

Δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης «Agence Europe» αναφέρει ότι η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Bίβιαν Ρέντιγκ, επιθυμεί το άτυπο αυτό συμβούλιο να είναι καθοριστικό στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αν και ενδέχεται να απογοητευτεί, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

The post Άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα