ΒΡΟΧΕΣ, ΜΕΛΤΕΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΖΕΣΤΗ…

08:55 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Αλλάζει κάπως σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη την επικράτεια με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που στο Αιγαίο θα πνέουν έως και θυελλώδεις. Πάντως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Γενική πρόβλεψη για σήμερα Τετάρτη 1/8

Νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες στην Ήπειρο, τα ορεινά

της Κεντρικής, Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου αναμένουμε για σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ παράλληλα διατηρούνται και ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Ωστόσο στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Στο δε Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα βορειοανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Αττική 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια αναμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Άστατος καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις οποίες θα προκύψουν τοπικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες και κατά τη διάρκεια των ενδεχόμενων καταιγίδων από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα