ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ «ΝΑΥΑΓΟΙ» ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ

08:55 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σχετικά με τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας G.A. Ferries του  Γεράσιμου Αγούδημου.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι τρία και πλέον χρόνια μετά την πτώχευση της GA Ferries οι

εργαζόμενοι μέχρι τότε διοικητικοί υπάλληλοι ενώ έχασαν τη δουλειά τους δεν μπορούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις. Επίσης τονίζει ότι απλήρωτοι παραμένουν για περισσότερα από τρία χρόνια, 35 υπάλληλοι των πτωχευμένων εταιρειών του εφοπλιστή Αγούδημου (κοινοπραξία GA Ferries), παρά το γεγονός ότι έχουν αναγνωριστεί οι οφειλές προς τους εργαζόμενους μετά τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια. Είναι γνωστό ότι το 2010 καταβλήθηκαν οι οφειλές προς τους ναυτικούς της GA Ferries, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους διοικητικούς υπαλλήλους των εταιριών, που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

Είναι επίσης γνωστό, επισημαίνει ο κ. θ. Δρίτσας ότι τα πλοία της κοινοπραξίας GA Ferries βγήκαν σε διαδικασία πλειστηριασμού από τον ΟΛΠ το 2011 και μάλιστα με το ν. 2881/2001 που αφορά σε ναυάγια. Ωστόσο η διαδικασία του πλειστηριασμού προχώρησε, για τα τρία από αυτά τα πλοία κατατέθηκαν χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ εκκρεμεί να γίνει το ίδιο και για τα υπόλοιπα πλοία της Κοινοπραξίας. Είναι ωστόσο άδικο και απαράδεκτο το γεγονός ότι τα χρήματα που  συγκεντρώθηκαν από τη διαδικασία πλειστηριασμού σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης επιδιώκεται να δοθούν κατά προτεραιότητα σε άλλους πιστωτές και όχι στους εργαζόμενους της εταιρίας που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καταλήγει στην ερώτηση του ο κ. Θ. Δρίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα