Το Αρχιτεκτονικό Αντικείμενο

Στην εν λόγω έκθεση τέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και καταβολές, ερμηνεύουν τη συνύπαρξη αρχιτεκτονικής και αντικειμένου στη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς και τη μεταφορά αυτής σε διαφορετικά εννοιολογικά πλαίσια.

Εδώ η έννοια του «αρχιτεκτονικού» αντικειμένου αποκτά μια πολύπλευρη διάσταση και αντιμετωπίζεται ως μια συνθήκη συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη, η οποία ορίζεται κυρίως από το χώρο και τις συνιστώσες που αυτός περικλείει. Συνεπώς, ένα «αρχιτεκτονικό»

αντικείμενο μπορεί υποθετικά να είναι ένα βιβλίο, μια φωτογραφία, ένα σχέδιο ή ακόμα και ένα έπιπλο ή ένα σύμπλεγμα αντικειμένων και φορμών που βρίσκονται σε έναν κλειστό ή ανοιχτό χώρο.

Ο Cris Gianakos, η Rowena Hughes, ο Αλέξανδρος Λάιος και η Μάρω Φασουλή θεμελιώνουν τη δική τους εικαστική έκφραση και θέτουν ερωτήματα στο θεατή σχετικά με την αντίληψή του για το αντικείμενο, τη σχέση του με αυτό και τη χρήση του ως μέσο κατανόησης της χωρικής γνώσης.

INFO: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματωλών & Κλεφτών 48, 11471 Αθήνα , 210 6439466, www.art-tounta.gr. Τρίτη – Παρασκευή: 11:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00– 16:00. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα