Οι συμπληρωματικές καταθέσεις Διώτη-Μανέ για το στικάκι

Οι δύο εισαγγελείς αμέσως μόλις παρέλαβαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών για το στικάκι Διώτη κάλεσαν τους δύο πρωταγωνιστές κάνοντας «φόκους» σε συγκεκριμένα σημεία των καταθέσεών τους σε μία τελευταία προσπάθεια να ελέγξουν την αξιοπιστίας όσων έχουν ήδη καταθέσει για την υπόθεση.

«Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου θυμάμαι ότι ο κ. Διώτης με κάλεσε στο γραφείο του να με ρωτήσει αν μπορώ να αντιγράψω ένα memory stick. Του απάντησα καταφατικά. Για το λόγο αυτό με παρακάλεσε να πάω η ίδια να αγοράσω ένα ,προκειμένου

να γίνει σε αυτό η αντιγραφή, πράγμα που έπραξα αμέσως. Στη συνέχεια μετέγραψα στο γραφείο του το στικάκι και αποχώρησα. Θέλω επίσης να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μου ζητήθηκε από τον κ. Διώτη να διαγράψω κάποιο USB , αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο ΣΔΟΕ δεν προέβην ποτέ σε τέτοια ενέργεια», έχει πει η κ. Μανέ στο υπόμνημα παροχής γραπτών εξηγήσεών της.

Όταν ξανακαλείται οι εισαγγελείς, όπως προκύπτει από την κατάθεσή της, επικεντρώνουν στο εξής σημείο :

Ερώτηση : Ο κ. Γ. Διώτης στο υπόμνημα των συμπληρωματικών έγγραφων εξηγήσεων αναφέρει ότι ζήτησε από εσάς να τον ενημερώσετε για το πως γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου «άλλου USB », στην οποία προέβη αμέσως. Τον ενημερώσατε πράγματι; Προέβη ο ίδιος στη διαγραφή ενώπιόν σας; Προέβητε εσείς στην εν λόγω διαγραφή;

Απάντηση : Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ καταρχήν ουδέποτε διέγραψα οποιοδήποτε USB και επίσης ότι ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιόν μου ή να μου ανακοινώνεται ότι θα γίνει ενώπιόν μου κάποια τέτοια διαγραφή . Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από εμένα για το πως γίνεται η διαγραφή.

Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει και η τρίτη κατάθεση του ο Γ. Διώτη (11-2-2013) ,ο οποίος αφού αρνείται ότι έχει σχέση με τη νόθευση της λίστας ,για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέδωσε το στικάκι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο ακόμη και στις 8 Ιουλίου 2011.Ημέρα που συμπίπτει με τη δημιουργία του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου.

Συγκεκριμένα,όπως προκύπτει από τη δική του κατάθεση :

Ερώτηση : Στις εξηγήσεις σας αναφέρετε ότι το memory stick παραδόθηκε από εσάς στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο , περί τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου 2011,χωρίς να προσδιορίζετε συγκεκριμένη ημερομηνία. Μπορείτε τώρα να προσδιορίσετε την ημερομηνία αυτή με δεδομένο ότι αυτό δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011;

Απάντηση; Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση αυτή έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ανέφερα στα υπομνήματά μου. Δεν αποκλείω ωστόσο, να έγινε και νωρίτερα ,ακόμη και τη συγκεκριμένη ημερομηνία 8-7-2011, δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα