ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μήνυμα ότι τίποτα δεν αλλάζει στις θέσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία έστειλε ο Σταύρος Δήμας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του  υπουργείου Εξωτερικών στο νέο υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο απερχόμενος υπουργός αφού έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διέρχεται η Ελλάδα οι

θέσεις της προς την Τουρκία παραμένουν σταθερές.

Αναλαμβάνοντας ο Πέτρος Μολυβιάτης, συνεχάρη τον προκάτοχό του για την επιτυχημένη θητεία του, λέγοντας ότι ο Σταύρος Δήμας αντιμετώπισε αποτελεσματικά την οιαδήποτε απειλή.

Ο κ. Μολυβιάτης σχολίασε ότι η δική του θητεία θα είναι πιο σύντομη από του Σταύρου Δήμα καθώς όπως είπε αποστολή της υπηρεσιακή κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα θα χειρίζεται και τις τρέχουσες υποθέσεις του κράτους, ενώ υπογράμμισε ότι «εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή για τη χώρα μας, τότε θα την αντιμετωπίσουμε κατά τρόπο αποτελεσματικό».

Απευθυνόμενος στα στελέχη του υπουργείου και της διπλωματικής υπηρεσίας, που παρευρέθησαν στην τελετή, ο κ. Μολυβιάτης είπε χαρακτηριστικά «με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ξέρω τα προβλήματά σας, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τα λύσω μέσα σε έναν μήνα. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να εργάζεσθε με την ίδια αυταπάρνηση όπως το κάνατε μέχρι τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα