ΜΠΑΡΙ: Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΛΑΤΑΡΕ

Ένας ακόμη που ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταλήξει στην ανθρώπινη χωματερή. Συγνώμη, στο Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Παλέζε.  

Ένας 18χρονος Αφγανός, προφανώς χωρίς κανένα έγγραφο πάνω του, που  ταξίδεψε για πάνω από ένα μερόνυχτο κρυμμένος κάτω από το καπό του κινητήρα ενός αυτοκινήτου, ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του Μπάρι. Μαζί του συνελήφθησαν και δύο Βούλγαροι για βοήθεια και υποκίνηση σε παράνομη μετανάστευση. Το πρόβλημα που στην Ελλάδα διογκώνεται, αλλά λιμνάζει στην Ιταλία, οξύνεται καθημερινά

μετά και από τις διαδηλώσεις μεταναστών που είναι έγκλειστοι σε κέντρα υποδοχής. Το ιταλικό κράτος τούς αφήνει να σαπίζουν μαζικά εκεί, αποκλεισμένους στο σκοτάδι των ατέρμονων γραφειοκρατικών διαδικασιών . Όσοι παραμένουν έγκλειστοι  στην ανθρώπινη χωματερή CARA (Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου) στο Παλέζε του Μπάρι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς καθημερινά προστίθενται και δεκάδες άλλοι  μετανάστες. Εν τω μεταξύ τα αμφιλεγόμενα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και οι αυστηρότερες διαδικασίες ως προς τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση άδειας παραμονής που προώθησε ο  Μπερλουσκόνι κάνουν την υπόθεση εκρηκτική. Και ενώ η μηχανή επαναπροώθησης ή παροχής ασύλου κλατάρει, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα