ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Την ελπίδα του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξελιχθεί προς μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα έχει και έναν καθολικά εκλεγμένο πρόεδρο, εξέφρασε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε προέβη σε αυτή τη δήλωση με την ευκαιρία της απονομής του βραβείου Καρλομάγνου, μιας από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις, με την οποία τιμήθηκε φέτος.

Όπως τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εξελιχθεί προς μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση…Η Ευρώπη πρέπει να έχει ένα πρόσωπο”, δήλωσε ο Σόιμπλε

υπογραμμίζοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σ’ αυτή την περίοδο κρίσης, έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη «μιας δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Ο Σόιμπλε έχει επαναλάβει αρκετές φορές την ιδέα της εκλογής του επικεφαλής της Ευρώπης με καθολική ψηφοφορία και όπως τονίζει το  θέμα γίνεται πιο πιεστικό σήμερα καθώς «υπάρχει ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση».

Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία του  ότι αν όλα μείνουν ως έχουν, «φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου»

Το κλειδί για το μέλλον μας βρίσκεται στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων στην απονομή ήταν και ο  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, θέση που διεκδικεί ο Σόιμπλε, ο οποίος εξήρε την αφοσίωση του Σόιμπλε στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα