Ο Βούτσης παραδέχεται κι εκπλήσσει

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συγκυρία που η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητάει εκλογές (όχι και πολύ φανατικά, είναι η αλήθεια, αλλά τις ζητάει) ο Νίκος Βούτσης παραδέχθηκε, επί της ουσίας, ότι η Κουμουνδούρου έχει… πρόβλημα συμμαχιών. Ένα πρόβλημα που δυνητικά, σε ένα περιβάλλον εμπεδωμένης μη αυτοδυναμίας, μπορεί να εμποδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει

την εξουσία. «Δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα ευνοούσαν μια αλλαγή πολιτικής με κορμό την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ», παραδέχθηκε ευθέως ο Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες του Νότου. Επίσης, ομολόγησε πως υπάρχει απογοήτευση σε ένα μέρος της κοινωνίας, επειδή «ήλπιζε ότι δεν θα μπορέσουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες να περάσουν τα ακραία μέτρα αντικοινωνικής έμπνευσης». Σε ό,τι αφορά την έλλειψη πολιτικής συμμαχιών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να πάει και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι «η αδυναμία διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ δυσχεραίνει την κατανόηση της πρότασης του κόμματος ως μια ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδο».
Κοινώς, θα κυλήσει πολύ νερό ακόμη στο αυλάκι έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει στη βρύση της διακυβέρνησης και, μένει να φανεί, αν και τότε θα πιει νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα