Μικρή οπισθοχώρηση και μεγάλα πακέτα στο ΧΑ δίνουν ευκαιρία εισόδου σε ξένους επενδυτές και θεσμικούς

21:32 21/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μικρή οπισθοχώρηση επιχείρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών δίνοντας ευκαιρίας σε επενδυτές να τοποθετηθούν ειδικά σε μεγάλους ξένους και θεσμικά χαρτοφυλάκια μέσω πακέτων που διόγκωσαν τον τζίρο, σε μία αγορά που εξακολουθεί να κινείται με τζίρους λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ μέσα από το ταμπλό.

Συγκεκριμένα. η αξία συναλλαγών έφθασε τα 165,04 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών αξίας 58,3 εκατ. ευρώ. Στα 107 εκατ. ευρώ η καθαρή αξία χωρίς πακέτα. Η τιμή που έγιναν τα πακέτα, καθόρισε ουσιαστικά και το κλείσιμο

τιμών σε αρκετές μετοχές, φέρνοντας τη μικρή οπισθοχώρηση, ενώ οι ιδιώτες εξακολουθούσαν να κοιτάζουν επιλεκτικά τη Wall Street, καθώς όσοι έχουν χάσει την τελευταία ανοδική κίνηση αναμένουν διόρθωση για να αγοράσουν.

Τα ισχυρά χαρτοφυλάκια αγοράζουν, το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελεύθερος Βενιζέλος») υποχώρησε λίγο λόγω αποκοπής μερίσματος, διόρθωσε γερά η Motor Oil, συνεχίζει τη συσσώρευση χαμηλά το Jumbo που διόρθωσε εκ νέου και οι συναλλαγές του μειώθηκαν μετά από καιρό, ενώ η διόρθωση της Μυτιληναίος μπορεί να οφείλεται στις φήμες για το placement.

Ουσιαστικά η διόρθωση συντονίστηκε από τα πακέτα τα οποία διευκόλυνε με τους ξένους να αγοράζουν. Τα πακέτα στην Εθνική ξεπέρασαν σε αξία τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλα πακέτα έγιναν επίσης στη Eurobank άνω των 10 εκατ. ευρώ, στην Πειραιώς άνω των 3 εκατ. ευρώ, στο ΔΑΑ, τη ΔΕΗ και την Optima Bank.

O Γενικός Δείκτης υποχώρησε ελαφρώς μέχρι τις 13:00 όταν κι έγραψε το χαμηλό της ημέρας στις 1.492.8 μονάδες. μετά τις 1.503.68 μονάδες. Ακολούθησε ανασύνταξη και αύξηση του τζίρου με τα πακέτα. Ο Γενικός Δείκτης έφθασε μέχρι τις 1.498 μονάδες έως τις 17:00 κι έκλεισε λίγο πιο κάτω στο καμπανάκι στις 1.496.35 μονάδες με υποχώρηση 0,43%.

Η Alpha Bank είναι η ισχυρότερη μετοχή αυτές τις ημέρες και συνέχισε και την Τρίτη, ενώ η Optima Bank ακολούθησε με άνοδο 2,46% στα 11,68 ευρώ και πακέτα μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Οι ΤΙΤΑΝ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Cenergy συνέβαλαν με άνοδο επίσης στο ψαλίδισμα των απωλειών, ενώ η αποκοπή του υπολοίπου μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή δεν επηρέασε σοβαρά το ΔΑΑ, αλλά έφερε υποχώρηση στην τιμή.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε πτώση 0,44% στις 3.642 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM στη μεσαία κεφαλαιοποίηση σημείωσε οριακή άνοδο 0,04% στις 2.401.7 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,24% στις 1.334.93 μονάδες. Συνολικά 37 μετοχές σημείωσαν άνοδο και 64 υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
mikri-opisthochorisi-kai-megala-paketa-sto-cha-dinoun-efkairia-eisodou-se-xenous-ependytes-kai-thesmikous.htm
Τυχαία Θέματα