«Χειρόφρενο» και σήμερα στο Μετρό

Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία.

Από τη άλλη, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.

Για αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς έχουν προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.

Επίσης

αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με σκοπό το συντονισμό των περαιτέρω κινήσεών τους.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σημειώνει ότι τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, «η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη καθώς υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (Περί καταχρηστική άσκησης του δικαιώματος).

Keywords
Τυχαία Θέματα