ΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν πρόλαβε να κηρύξει την «ανασύσταση» του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άρχισαν τα … όργανα. Πρώτος το γάντι σήκωσε ο Ραγκούσης, αμφισβητώντας τον αρχηγό, «καλά λόγια» για τον Γ. Παπανδρέου βρήκε αίφνης να πει ο  Λοβέρδος,

ενώ με νέα «καρφιά» επανήλθε ο Πάγκαλος.

«Μύλος» έχουν γίνει στο ΠΑΣΟΚ πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, με αφορμή και τις εξαγγελίες Βενιζέλου για παρουσίαση του σχεδίου του για «ανασύσταση του κόμματος» από το βράδυ ακόμα της 17ης Ιουνίου, προειδοποιώντας ότι δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση από κανέναν.

Το «γάντι» σήκωσε πρώτος χθες ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, θέτοντας εμμέσως θέμα ηγεσίας του κόμματος. «Μετά τις εκλογές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της δημοκρατικής παράταξης, μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση», είπε, με άρθρο-παρέμβαση που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Στήριξε μάλιστα την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «ιστορικά θα πιστωθούν στην πρωθυπουργία του».

Το ίδιο έκανε, συντονισμένα σχεδόν, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Βόλο ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που υποστήριξε ότι «θα αλλάξουν πολλές φορές γνώμη για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή». Ο ίδιος, θυμίζοντας ότι δεν είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, υποστήριξε πως δεν μπορεί όμως να πάθει …απώλεια μνήμης και πως θυμάται τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει αρνούμενος να ζητήσει 180 ψήφους για το πρώτο μνημόνιο στη Βουλή πως «δεν μπορώ να πάρω χάριν του κόμματος στο λαιμό μου ολόκληρο τον ελληνικό λαό». Θύμισε δε και εκείνος ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, βάσει της οποίας χρηματοδοτείται η Ελλάδα, ήταν του πρώην πρωθυπουργού.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προσφάτως βρέθηκε στο στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου που τον …προειδοποίησε εμμέσως να σταματήσει να χτυπά τον ίδιο και την παράταξη, θέτοντας θέμα ηγεσίας. «13% δεν είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ ούτε το 1974 και δεν ήταν ποτέ τρίτο κόμμα», είπε, επιμένοντας εμμέσως στην ανάγκη συνεδρίου μετεκλογικά, αφού όπως είπε «αμέσως μετά τις εκλογές, θα πρέπει να συζητηθούν τα εκλογικά αποτελέσματα».

Αποστάσεις από την κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει τον κ.Πάγκαλο πάντως, είχε πάρει νωρίτερα και ο στενός του συνεργάτης Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνοντας πως «εγώ ήμουν πάντα της λογικής “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν”». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ δεν περνά τόσο από την ονομασία και τα σύμβολα, όσο «από τις γραμμές, τις ιδέες και τα πρόσωπα».

Ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις συνέστησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, υποστηρίζοντας πως «όλα θα γίνουν με τη σειρά τους» και πως «εσπευσμένες και αγχωτικές κινήσεις δεν επιτρέπουν σε κόμματα εξουσίας να ανταποκριθούν στο αίτημα περί

Keywords
Τυχαία Θέματα