ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Λεφτά υπάρχουν για τα προνοιακά επιδόματα. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών. Ξεμπλοκάρει σταδιακά, από την Παρασκευή, η πληρωμή από τους δήμους.

Όπως έκανε γνωστό ο  Αντώνης Μανιτάκης σε συνάντηση που είχε χθες με το πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Κ. Ασκούνη,  στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα οι πιστώσεις

για τα προνοιακά επιδόματα.

Η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Ιουνίου. Βασική προϋπόθεση για την καταβολή τους είναι να έχει γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.

Οι δήμοι που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επεξεργασίας και διασταύρωσης των στοιχείων του Εθνικού Μητρώου δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θα μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές.

Η εμπλοκή που παρουσιάζεται σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα και με το υπουργείο υγείας, οφείλεται στους δήμους οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς στις απαιτούμενες διασταυρώσεις.

Με βάση πίνακα προόδου του υπουργείου Υγείας από τους 61 υπόχρεους δήμους, οι εννέα βρίσκονται «στο μηδέν» της επεξεργασίας των στοιχείων, δηλαδή δεν έχουν αφαιρέσει από τις λίστες τους μη δικαιούχους, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή στην πληρωμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα