Ή ΠΡΩΤΟΣ Ή …ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ειλημμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη μπει σε καμία συζήτηση για συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, αν δεν κατακτήσει την πρωτιά στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Έχοντας πικρή πείρα και από την κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

ότι δήθεν περιέφερε τη διερευνητική εντολή, αλλά και από το γεγονός ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών «χρεώθηκε» τις δεύτερες κάλπες, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να ξεκόψουν από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών κάθε συζήτηση για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό σχήμα, αν τελικά δεν κατακτήσουν την πρώτη θέση.

«Αν έρθουμε δεύτεροι, αυτό σημαίνει ότι ο λαός μας κατατάσσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν γίνεται να μπούμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει λίγο ή τμηματικά το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο ή το καταργείς ή το εφαρμόζεις, ολίγον έγκυος δε γίνεται», σημειώνουν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές στο matrix24.gr. Με τον τρόπο αυτό, στον ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζουν ότι αν δεν κατακτήσουν την πρωτιά, τότε δεν πρόκειται να μπουν σε καμία συζήτηση στη φάση των διερευνητικών εντολών, ενώ κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις, αν δεν κατακτηθεί η πρώτη θέση, να επιστρέψει τη δεύτερη διερευνητική εντολή χωρίς να προσπαθήσει να την αξιοποιήσει. «Μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν έχουμε το μπόνους των 50 εδρών, κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει. Στην όποια κυβέρνηση, λόγω του καλπονοθευτικού νόμου, πρέπει να συμμετάσχει και το πρώτο κόμμα που έχει τις 50 έδρες πριμ, αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζοντας, πάντως ότι στην περίπτωση αυτή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ.

Εξάλλου, χθες, με τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι Κόντρα, αλλά και μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας υπονόησε σαφώς τις προθέσεις του. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «κυβέρνηση συγκάλυψης με το μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης ή με όποιον άλλο τίτλο σκαρφιστούν, δεν πρόκειται να υπάρξει τη Δευτέρα».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα