«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ … ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ

Το πρόγραμμά του για τη δημόσια τάξη και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς. Την Παρασκευή στο Σύνταγμα, η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ.


Το πρόγραμμα πίσω από τη σκληρή ρητορική του κόμματός για την αστυνόμευση και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών παρουσιάζει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς καθώς,

είναι προφανές, στο επιτελείο της Συγγρού, ότι μόνον ο διλημματικός λόγος για την οικονομία και τον  κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη δεν αρκεί για τη δημιουργία του κλίματος κυβερνησιμότητας και νίκης που απαιτείται τις τελευταίες ώρες πριν τις κάλπες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει την πίστη του στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, την αποκατάσταση των αποδοχών του οποίου έχει άλλωστε ήδη εξαγγείλει, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το δόγμα που θα παρουσιάσει, ένα 24ώρο μετά την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και τη θέση που εξέφρασε για την επιστροφή των αστυνομικών στις γειτονιές.

Εκεί, ωστόσο, που θα ρίξει το βάρος του ο κ. Σαμαράς είναι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, στην οποία άλλωστε αποδίδει ευθέως την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τόνοι που θα χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. καθώς στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει την παρουσία των μεταναστών στη χώρα ως «εισβολή» και έχει κάνει λόγο για απομάκρυνσή τους. Οι θέσεις αυτές υπήρχαν στον προγραμματικό λόγο της Ν.Δ. και ενόψει της 6ης Μαΐου, ωστόσο εκείνη η παράμετρος της πολιτικής της Ν.Δ. όχι μόνον «χάθηκε» υπό το βάρος της συζήτησης του Μνημονίου αλλά θεωρήθηκε ότι, εν πολλοίς, νομιμοποιούσε και τις θέσεις ακραίων οργανώσεων.

Άλλωστε, έναντι του τότε αντιπάλου ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαμαράς είχε να κάνει μόνον λόγο για την ακύρωση του νόμου Ραγκούση, που αφορά στην ιθαγένεια ήδη νόμιμων μεταναστών. Πλέον, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει χορήγηση αδειών αναζήτησης εργασίας, έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων – η σύγκρουση αποκτά μετωπικό χαρακτήρα, αφού η Συγγρού επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι ενδεχόμενη νίκη της Κουμουνδούρου θα οδηγήσει στην πλήρη αποσάθρωση της όποιας, ελλιπούς, πολιτικής υπάρχει σήμερα.

Η παρουσίαση των θέσεων του κ. Σαμαρά θα γίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ενώ νωρίτερα ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χαλκίδα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται η «διακαναλική» συνέντευξη τύπου του Αρχηγού της Ν.Δ. αλλά και περιοδείες στη Β’ Αθήνας ενώ την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη, τελευταία ημέρα, της προεκλογικής περιόδου ο Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος, όπου και έχει στηθεί το προεκλογικό περίπτερο του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα