Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ CHILI PEPPERS

08:25 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Οκτώ πράγματα που θέλεις να μάθεις για τους Red Hot Chili Peppers πριν την πολυαναμενόμενη συναυλία τους, αύριο στο ΟΑΚΑ.

• Οι ασεβείς «ιερείς» του rock/funk δημιουργήθηκαν το 1983 στην Καλιφόρνια. Από την αρχική σύνθεσή τους στο γκρουπ παραμένουν ως σήμερα ο Anthony Kiedis και ο μπασίστας Michael Balzary. Η μπάντα έχει αποσπάσει εφτά βραβεία Grammy στα σχεδόν 20 χρόνια δράσης της ενώ μόλις φέτος κέρδισαν

μία θέση στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.

• Μισός Λιθουανός, μισός Άγγλος ο 50χρονος σήμερα Anthony Kiedis, η ψυχή του γκρουπ δηλαδή, γνωρίστηκε με τον μπασίστα των Red Hot Chili Peppers στο σχολικό λεωφορείο. Έχει ομολογήσει πολλάκις τον εθισμό του από παιδί σχεδόν στα ναρκωτικά ενώ αποφάσισε να μεταφέρει τη ζωή του σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο «πάγωσε» από τη στιγμή που το HBO υπαναχώρησε και τα δικαιώματα αγόρασε το δίκτυο FX.

• Πριν καταπιαστεί με τη μουσική ο Kiedis έκανε ένα μικρό πέρασμα παίζοντας μικρούς ρόλους σε αμερικανικές σειρές στα τέλη των ‘70s  με το ψευδώνυμο Cole Dammett. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει εμφανίσεις στα «F.I.S.T» και «It’s a mile from here to glory» του ABC.

• Το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ τους «I’m with you» που απεικονίζει μια μύγα πάνω σε μία κάψουλα δημιούργησε ειδικά για τους Red Hot Chili Peppers ο Damien Hirst. Στην επίσημη παρουσίαση ο Kiedis υποστήριξε πως δε σημαίνει απολύτως τίποτα και πως καθένας είναι ελεύθερος να δώσει τη δική του ερμηνεία.

• Στην αρχική σύνθεση του γκρουπ συμμετείχε ο –αείμνηστος πια- Hillel Slovak, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1988. Ο θάνατός του αλλά και η γνωριμία του ντράμερ του γκρουπ με τον 18χρονο τότε John Frusciante, έφερε τον τελευταίο στο γκρουπ ως αντικαταστάτη του Slovak. Η σχέση αγάπης-μίσους του Kiedes με τον Frusciante είχε μόλις ξεκινήσει.

• Μια ημέρα μετά την είσοδό τους στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame στις 15 του περασμένου Απριλίου οι Red Hot Chili Peppers ταξίδεψαν στο Κλίβελαντ, προκειμένου να παίξουν σε συναυλία υποστήριξης της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα. Αντί εισιτηρίου οι ακροατές που κατέφθασαν δεσμεύτηκαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο τηλεφωνικό κέντρο της καμπάνιας.

• Το «I’m with you tour», το οποίο τους φέρνει και στην Αθήνα, ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί του χρόνου τέτοια μέρα. Οι μεσόκοποι πια Red Hot Chili Peppers φιλοδοξούν αυτή να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια παγκόσμια περιοδεία της καριέρας τους.

• Το 2004 ο Kiedis κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Scar Tissue» -από το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ «Californication»-, στην οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την έξη του στις απαγορευμένες ουσίες, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε χρήση με τον επίσης μουσικό πατέρα του στο Λος Άντζελες, εξηγεί γιατί δεν πήγε στην κηδεία του Slovak και δηλώνει καθαρός από ναρκωτικά από τα Χριστούγεννα του 2000 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα