ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

08:10 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Διπλός πονοκέφαλος από σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς, μετά την άρση της πίστωσης από τους Φαρμακοποιούς, ξεκινούν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού. Νέος κύκλος συναντήσεων σε Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ.


Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων στην «πίστα» της Υγείας μπαίνουν από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ,

οι οποίοι ξεκινούν πενθήμερη επίσχεση εργασίας, με την προοπτική η κινητοποίηση να γίνει επαναλαμβανόμενη σε εβδομαδιαίο επίπεδο.
Έτσι, οι ασφαλισμένοι εκτός από τα φάρμακα θα πρέπει να πληρώνουν και τις επισκέψεις στους γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό, οι οποίοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την καταβολή 570 εκατ. ευρώ παλαιότερων οφειλών και 230 εκατ. τρεχουσών.

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί με διακοπή της συνεργασίας τους γιατρούς που θα λάβουν χρήματα από ασφαλισμένους, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 επισκέψεων, ενώ ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως αυτές οι μορφές κινητοποιήσεων δεν προβλέπονται στη σχέση εργασίας των ιατρών με τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνθούν στα πολυιατρεία, για τα οποία χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού μέσω των πενταψήφιων αριθμών (14554, 14784, 14884, 14900) και στους πιστοποιημένους γιατρούς.

Νέος κύκλος συναντήσεων ξεκινάει σήμερα στο Υπουργείο Υγείας αλλά και στον ΕΟΠΥΥ, για να βρεθεί λύση και να λήξουν οι κινητοποιήσεις γιατρών αλλά και φαρμακοποιών. Των τελευταίων οι κινητοποιήσεις άρχισαν από το Σάββατο, με την παύση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Βέβαια, ακόμα και όταν οι ασφαλισμένοι μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο για την αγορά του φαρμάκου τους, δεν αποκλείεται να μην μπορούν να βρουν το ίδιο το φάρμακο. Τα φαρμακεία γέμισαν με ασφαλισμένους τις ημέρες πριν την κινητοποίηση, αδειάζοντας τα ράφια και δημιουργώντας ελλείψεις σε αρκετά σκευάσματα.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη ενός φθηνού αντιθρομβωτικού, το οποίο παρουσιάζει έλλειψη, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, που ζητάει από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς πρόκειται για αναντικατάστατο φάρμακο για πολλούς ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα