Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

07:55 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στη σημερινή εκδήλωση για τα 38α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ πέφτουν τα φώτα της Ιπποκράτους, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ανανεωμένο της «ήλιο» και μαζί το «μανιφέστο» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όλα αυτά όμως, υπό το άγχος των… απουσιών από την εκδήλωση.  

Στη σημερινή κεντρική εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, πέφτει τώρα όλο το

βάρος της Ιπποκράτους. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξακολουθεί να …μοιράζεται μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος, οι επιτελείς του οργανώνουν με ζήλο την εκδήλωση, ανησυχώντας κυρίως για τις… απουσίες, παρά για τις παρουσίες των στελεχών – νυν και πρώην- του ΠΑΣΟΚ εκεί.

Οι απουσίες άλλωστε, έχουν ήδη αρχίσει να προαναγγέλλονται, άλλες δικαιολογημένες και άλλες όχι. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε σε σειρά στελεχών, όπως στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Λαλιώτη και τους κάλεσε να παραβρεθούν στην εκδήλωση, ενώ αντίστοιχα τηλεφωνήματα δέχθηκαν ακόμα η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ακόμα και ο Ηλίας Μόσιαλος και άλλοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα παραβρεθούν στην «γιορτή» κατά την οποία ο πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει έναν «ανανεωμένο» πράσινο ήλιο, με επτά ακτίνες, όσες και οι άξονες της ιδεολογικοπολιτικής ομιλίας του, που πιθανότατα θα «λάμπει» στο εξής σε πορτοκαλί φόντο.

Από την εκδήλωση πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα απουσιάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αφενός δεν δέχθηκε τηλεφώνημα, αφετέρου φέρεται να έχει χαράξει πλέον ξεχωριστή πορεία, έστω και αν οι ανακοινώσεις ακόμα αργούν. Απών θα είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεών» του εκτός Αθηνών, όπως αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή ακριβώς την εκδήλωση για την 38η Επέτειο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Σε αυτήν θυμίζει πόσο επίκαιρα παραμένουν στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα των Ελλήνων για να υπερβούν την κρίση και να οικοδομήσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον, τα αιτήματα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. «Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα», λέει.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί ακόμα πανηγυρικό βίντεο, με την ιστορία της παράταξης από τον Χαρίλαο Τρικούπη μέχρι σήμερα, ενώ τη δική τους θέση σε αυτό θα βρουν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Αντώνης Τρίτσης, καθώς και οι τρεις εν ζωή πρόεδροι του κόμματος Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Όσο για την μουσική επένδυση, αυτή θα ακούει στο όνομα Βαγγέλης Παπαδημητρίου, καθώς δικές του συνθέσεις θα έχουν την τιμητική τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα