ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Άντζελα Μπρούσκου και η Παρθενόπη Μπουζούρη στήνουν ένα «πάπλωμα» από ανθρώπινα σώματα και αντλούν έμπνευση για το νέο project τους από τον «Επιτάφιο» του Περικλή.

Ο «Επιτάφιος» είναι μια παράσταση-δράση, που θα συμβεί με την συνεργασία της μουσικής μπάντας MiniMaximum Improvision και του «Θεάτρου Δωματίου».

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επίκαιρη, αλλά και ουσιαστικά διαχρονική μουσική εγκατάσταση, που θα συνδιαλέγεται με το κείμενο του Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος», το οποίο θα διαβάζει η Τζίνα Πολίτη, με αποσπάσματα

από κείμενα του Κορνηλίου Καστοριάδη για την δημοκρατία και την ελληνική ιδιαιτερότητα, όπως και με ένα γράμμα που βρέθηκε ύστερα από σαφή πρόθεση μιας ανώνυμης υπογράφουσας μέσα στο βιβλίο «Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία και η Σημασία της Για Μας Σήμερα» σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, την εποχή που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

«Η Αθήνα, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο, ακόμα κι αν την εφηύρε ή την ονειρεύτηκε ο ίδιος, αυτή η Αθήνα, έχει ένα νόημα που μιλά σ’ εμάς ακόμα και σήμερα. Το πολίτευμα, όπου ο λαός έχει την ικανότητα ν’ αλλάξει τα πράγματα, να συστήσει τον δημόσιο χώρο μέσω της δράσης», σημειώνει η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου.

INFO: Στην Kunsthalle Athena, στις 09 & 10/07 στις 21.30, είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα