ΟΙ PINK MARTINI ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ

Όποιος ανηφορίσει αύριο το βράδυ στο θέατρο του Λυκαβηττού, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά τους Pink Martini, τη δημοφιλή (και) στην Ελλάδα 12μελή μπάντα και να σιγοντάρει στο Je ne veux pas travailler (Δεν θέλω να δουλεύω) που μας ταιριάζει μήνα Ιούλιο στο καμίνι της πόλης.


Οι Pink Martini καταφέρνουν με ένα μαγικό συνδυασμό από ρετρό και jazz

μοτίβα με rock και pop ρυθμούς να φλερτάρουν με τη διάθεση του κόσμου, παρασύροντας τα κορμιά σε ένα αυθόρμητο λίκνισμα. Αυτό σκοπεύουν να κάνουν και αύριο Τετάρτη με το αθηναϊκό κοινό  στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Οι Pink Martini είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge/jazz σκηνής με φανατικό κοινό, που ανέδειξε το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato», σε χρυσό στην Ελλάδα.

Το φετινό συναυλιακό πρόγραμμά τους βασίζεται στις καλύτερες στιγμές της 18 χρονης πλέον μουσικής τους διαδρομής (μια συλλογή από κλασικά τραγούδια που περιλαμβάνεται στο πρόσφατη παραγωγή τους «Retrospective» που κυκλοφορεί από τη Sony Music). Στο Λυκαβηττό εννοείται ότι θα ακουστούν τραγούδια όπως το Je ne veux pas travailler, Amado mio, Τα παιδιά του Πειραιά και Una notte a Napoli.

«Τόσο αναπόφευκτα το ρεπερτόριο μας είναι ευρέως διαφορετικό. Σε μια στιγμή νομίζεις πως βρίσκεσαι στη μέση μιας γιορτής σάμπα στο Ρίο ντε Τζανέϊρο με την επόμενη στιγμή να είσαι σε ένα γαλλικό καμπαρέ του 1930 ή σε ένα palazzo της Νάπολης. Είναι σαν ένα αστικό μουσικό οδοιπορικό. Είμαστε ένα 12μελές συγκρότημα από την Αμερική, αλλά περνάμε πολύ χρόνο εκτός αυτής, γεγονός για το οποίο έχουμε την απίστευτη διπλωματική ευκαιρία να εκπροσωπούμε και να παρουσιάζουμε μια ”διαφορετική” Αμερική! Την Αμερική που παραμένει η πιο ετερογενής –πληθυσμιακά- χώρα στον κόσμο και αποτελείται από διαφορετικής εθνικότητας ανθρώπους, με διαφορετική γλώσα και θρησκεία», αναφέρει ο Τόμας Λόντερντέιλ, ιδρυτής των Pink Martini.

Οι Pink Martini δημιουργήθηκαν το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ, ως μια μικρή ορχήστρα τεσσάρων ατόμων με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φόρμπς, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Λότερντειλ όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ. Τον Μάρτιο του 2011 η τραγουδίστρια Στόρμ Λάρζ ξεκίνησε τη συνεργασία της με το γκρουπ η οποία θα τραγουδήσει στην αυριανή συναυλία, στον Λυκαβηττό.

Οι Pink Martini κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique» το 1997 σε δική τους παραγωγή, πουλώντας πάνω από 1,3 εκατ. αντίγραφα παγκοσμίως. Το 2004 το συγκρότημα έβγαλε το «Hang On Little Tomato», το 2007 το «Hey Eugene!», το 2009 το «Splendor In The Grass», το 2010 βγήκε το «Joy To The World», ενώ το Φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησαν δύο παραγωγές, το «A Retrospective», μια συλλογή απο τα πιο αγαπημένα τραγούδια της πολυετούς καριέρας τους και το «1969» ένα άλμπουμ με συνεργασίες με τη θρυλική Ιαπωνέζα τραγουδίστρια Σαόρι Γιούκι.

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο συναυλιακό προορισμό για του

Keywords
Τυχαία Θέματα