ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ – ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ξαναπέφτει σε ακινησία, με τη στελέχωση των οργάνων που θα «τρέξουν» την «ανασύσταση» να καθυστερεί, η κινητικότητα των στελεχών του αυξάνεται.


Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι …τυμπανοκρουσίες της Παρασκευής περί …ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ άμεσα. Εντός του δεκαπενθημέρου αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα πέντε νέα όργανα που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο του Νοεμβρίου,

ωστόσο οι επαφές του Ευάγγελου Βενιζέλου με τα στελέχη του κόμματος που θα ξεκινούσαν χθες για τη …συγκρότησή τους, προς το παρόν καθυστερούν. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει ξανά σε ακινησία, με τον πρόεδρό του να προτιμά να δει σήμερα αντιπροσωπεία ομογενών βουλευτών ανά τον κόσμο, δίνοντας νέα αναβολή στις εσωκομματικές επαφές του.

Σε αντίθεση όμως με το επίσημο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα. Λίγες ώρες μετά τις προειδοποιητικές βολές του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Παρασκευής, το Σάββατο το μεσημέρι ο πρωτεργάτης της «Δυναμικής Ελλάδας» Ηλίας Μόσιαλος έπινε επί δίωρο καφέ με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι δύο άνδρες, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις από την εποχή που ο κ.Λοβέρδος ήταν υπουργός Εργασίας και ο κ.Μοσιαλος εισηγητής στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ διατηρούν πολύ στενή επαφή, με το ραντεβού όμως στο πλέον κεντρικό σημείο, στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι, να εντείνει στην συγκεκριμένη συγκυρία την φημολογία περί νέου κόμματος στον «εκσυγχρονιστικό» χώρο. Πολλώ δε μάλλον που ο Ανδρέας Λοβέρδος εξακολουθεί τη «λευκή απεργία», αρνούμενος κάθε πρόταση που του γίνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από την αντιπροεδρία του ως τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και την συμμετοχή στη νέα Πολιτική Γραμματεία.

Αντιστοίχως, τροφή στις φήμες δίνει το γεγονός πως παρότι ο Ηλίας Μόσιαλος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν κάνει κόμμα, δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός νέου τέτοιου στον εκσυγχρονιστικό χώρο στο μέλλον, στον βαθμό που θα το …ζητήσει η κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαμηνύει ότι αυτό δεν θα ξεκινήσει από δύο ανθρώπους, αλλά θα είναι κάτι …πολύ ευρύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα