ΠΡΟΒΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

Φημολογία πως η διαδικασία διαδοχής της Αλέκας Παπαρήγα έχει ήδη ξεκινήσει προκάλεσε η ασθένεια της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που την ανάγκασε να μη μιλήσει το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά την Κυριακή, κατά την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι στον Περισσό τέτοια πράγματα δεν γίνονται «από τη μια μέρα στην άλλη» -όπως διευκρινίζει στο matrix24.gr προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ-

η αδιαθεσία που ένιωσε η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ το απόγευμα του Σαββάτου έχει οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι επίκειται αλλαγή φρουράς στην κορυφή του κόμματος.

Εξάλλου, ήδη από την επομένη των εκλογών, στις οργανώσεις βάσεις του ΚΚΕ έχει ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ κατά πληροφορίες το μειωμένο ποσοστό του Περισσού έχει προκαλέσει μεγάλο αναβρασμό στη βάση του κόμματος. Πολλά τοπικά στελέχη, αλλά και στελέχη της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υποστηρίζουν ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποδοκιμάστηκε η εμμονή της Αλέκας Παπαρήγα και της ηγετικής ομάδας του κόμματος να αποκλείει κάθε συνεργασία και να εξαπολύσει «ανένδοτο» κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδιαθεσία της κ. Παπαρήγα δεν προμηνύει κάτι σοβαρό και δεν πρέπει να συνδέεται με κανέναν τρόπο με τις εσωκομματικές πολιτικές εξελίξεις, έμπειρα στελέχη του Περισσού τοποθετούν τις αρχαιρεσίες για το νέο γραμματέα του κόμματος το φθινόπωρο ή, το αργότερο, ως τα Χριστούγεννα του 2012. Εξάλλου, σημειώνεται ότι η κ. Παπαρήγα εδώ και χρόνια είχε εκδηλώσει, στο στενό της περιβάλλον, την επιθυμία της να αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή, ενώ και η πολιτική συγκυρία, κατά πολλά στελέχη του ΚΚΕ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ιστορική αλλαγή φρουράς στον Περισσό. Μένει να φανεί αν η αλλαγή φρουράς θα σημάνει και αλλαγή γραμμής, κάτι που ζητούν πολλοί ψηφοφόροι και οργανωμένα μέλη του ΚΚΕ…

Keywords
Τυχαία Θέματα