ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης θα συμμετέχει με την ταινία του «Τίτλοι Τέλους» στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους της Μόστρα (29 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου).

 Αν για τον κινηματογράφο η άνοιξη είναι συνυφασμένη με την εαρινή σύναξη των φωτογραφίσιμων σταρ στις Κάννες, το φθινόπωρο σημαίνει Βενετία και Χρυσά Λιοντάρια.

Το αναβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια κινηματογραφικό φεστιβάλ είχε άλλωστε και ελληνικό ενδιαφέρον την προηγούμενη διετία

–πρώτα με τη βράβευση της Αριάν Λαμπέντ για την ερμηνεία της στο «Attenberg» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγκάρη, κατόπιν με τις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου που απέσπασαν πέρσι το βραβείο σεναρίου.

Και θα έχει και φέτος, αφού ο φέρελπις κινηματογραφιστής Γιώργος Ζώης, ο οποίος το χειμώνα που μας πέρασε βραβεύτηκε στο σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας για την ταινία του «Casus Belli», θα είναι εκεί με το νέο του πόνημα, την 11λεπτη ταινία με τίτλο «Τίτλοι Τέλους». Παλαίμαχος της Βενετίας μια και συμμετείχε και με το «Casus Belli» ο σκηνοθέτης είναι ιδιαίτερα περήφανος αφού η ταινία του επιλέχθηκε μαζί με άλλες 13 μέσα από χιλιάδες συμμετοχές που υποβλήθηκαν στο τμήμα Orizzonti. Όσο για το θέμα της ταινίας; Άδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους. Τόσο λιτή και άλλο τόσο απέριττη είναι η περιγραφή που δίνει ο ίδιος, ο οποίος έχει κάθε λόγο (και όλα τα ταλέντα για) να ονειρεύεται τη διάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα