Η ΦΙΟΝΑ ΣΩ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Πέντε χρόνια μετά τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Μπέκετ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, η Ιρλανδή πρωταγωνίστρια επιστρέφει, αυτή τη φορά στη Μικρή Επίδαυρο.

Είθισται τα τελευταία χρόνια στην Επίδαυρο να υπάρχει τουλάχιστον μία διεθνής μετάκληση. Το «έθιμο» φέτος τηρείται με την άφιξη της Φιόνα Σω, της σπουδαίας Ιρλανδής ηθοποιού, η οποία έρχεται στις 3 και 4 Αυγούστο στο Μικρό Θέατρο

της Αρχαίας Επιδαύρου με την παράσταση «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού» του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό ποίημα της εποχής του Ρομαντισμού, επίκαιρο στη μορφή και στο περιεχόμενο και σήμερα, που αποτυπώνει την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο και την προσπάθειά του στην αναζήτηση νοήματος. Αυτό το γραμμένο πριν από διακόσια δεκατέσσερα χρόνια ποίημα, γίνεται ο καμβάς για να ξεδιπλώσει η πολυβραβευμένη ηθοποιός το ταλέντο της, δίνοντας ζωή στους στίχους και ρυθμό στην αφήγηση, επιχειρώντας να οδηγήσει τις ψυχές των θεατών που θα βρεθούν στην Επίδαυρο, στον ουρανό.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει μάλιστα η γνωστή από την κινηματογραφική συνεργασία της με την Μέριλ Στριπ, Φιλίντα Λόιντ, η σκηνοθέτης πίσω από το «Mamma Mia!» και το πρόσφατο «The Iron Lady». Η Λόιντ σημειώνει για την παράσταση της Επιδαύρου: «Στην παράστασή μας στην Επίδαυρο, και με τη βοήθεια δύο ηθοποιών, η ιστορία θα μείνει μόλις για ένα λεπτό μετέωρη, για να ζήσει έπειτα μονάχα στη μνήμη των θεατών. (…) Φέρνοντας αυτό το ποίημα στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής της απαγγελίας του έμμετρου λόγου σε θεατρικό χώρο, νιώθουμε περήφανοι και ταπεινοί. Ας είναι οι θεοί επιεικείς μαζί μας!».

INFO: Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 03 & 04/08 στις 21.30, εισιτήρια 30, 20 & 10 (φοιτητικό) ευρώ, προπώληση στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) & στο www.greekfestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα