Συλλαλητήριο η απάντηση των συνταξιούχων στις εξαγγελίες Τσίπρα

12:50 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Δεν έτυχαν θετικής αποδοχής από μεριάς των συνταξιούχων οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για παροχή 13ης σύνταξης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι ενώσεις συνταξιούχων καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «ψίχουλα και στάχτη στα μάτια», ενώ προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Δήμος Κουμπούρης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως η Κυβέρνηση απλώς προσπαθεί να

ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, όπως έκαναν κι οι άλλες Κυβερνήσεις. «Αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές,την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες».

Και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ σημείωσε απ’ την πλευρά του ότι το ποσό που θα δοθεί δεν καλύπτει όλα όσα πήρε η συγκεκριμένη αλλά και προηγούμενες Κυβερνήσεις. «Είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) είδε πιο θετικά τις εξελίξεις, χωρίς βέβαια να υποχωρεί στο ότι οι συνταξιούχοι θέλουν πίσω όλα όσα έχασαν.

Διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010. Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους

Αξίζει να τονιστεί ότι στις 13:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας και του Προέδρου του ΙΚΑ προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την καταβολή της 13ης σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μαξίμου.

The post Συλλαλητήριο η απάντηση των συνταξιούχων στις εξαγγελίες Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα