Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας από τη μια τσέπη θα τα βγάλει και στην άλλη θα τα βάλει το 2017

12:48 9/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός, παραμονή της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, έρχεται και ανακοινώνει κάτι, το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Από τη μια τσέπη θα τα βγάλει και στην άλλη θα τα βάλει απευθείας από την 1η Ιανουαρίου, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που πλήττει ακριβώς

αυτούς που λέει ότι ωφελεί σήμερα ο κ. Τσίπρας, με τη νέα μείωση των συντάξεων, με τους έμμεσους φόρους, που είναι οι πιο άδικοι φόροι, αφού επιβάλλονται οριζόντια, δηλαδή πληρώνει το ίδιο ο πλούσιος και ο φτωχός και αυτός που πλήττεται είναι ο φτωχός» σημείωσε η κ. Βούλτεψη εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση «στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο και αδιαφορεί πλέον για τη μεσαία τάξη, τους βαριά φορολογούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες».

«Είναι προφανές ότι (σσ: ο πρωθυπουργός) δημιουργεί εκλογικό ακροατήριο με διάφορες κινήσεις. Βέβαια οι άνθρωποι δεν είναι κουτοί, το ξέρουν, απλώς τα χρειάζονται τα χρήματα αυτά, το ξέρουν τι συμβαίνει» ανέφερε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όταν από πραγματικό πλεόνασμα είχε μοιράσει η προηγούμενη κυβέρνηση κάποια χρήματα, τι φράσεις είχε χρησιμοποιήσει; Ψίχουλα για τους ιθαγενείς, ξεροκόμματο περιφρόνησης, πράξη βαθιά ανήθικη, θεσμοθέτηση και προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας, για το πλεόνασμα έλεγε ότι είναι λογιστικά της συμφοράς, σεσημασμένο, πλεόνασμα δυστυχίας και τραγωδίας, πλεόνασμα αίματος, πλεόνασμα θράσους και απάτης, οφθαλμαπάτη, ντροπή».

Η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι η β’ αξιολόγηση θα έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι «η επιτομή της ανικανότητας […] και ασχολείται με ιδεοληψίες», ενώ «έχει φέρει τη χώρα μέσα σε δύο χρόνια να είναι χώρα κλειστών συνόρων και κλειστών τραπεζών».

Keywords
Τυχαία Θέματα