Ρέγκλινγκ: Δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα- Πότε θα εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος;

12:24 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πιθανότατα τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr ο επικεφαλής του ESM σημείωσε πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται και θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν

την ίδια πορεία, εάν βέβαια η Αθήνα εξακολουθήσει να υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι θα χρειαστούν κι άλλες μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη αλλά και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα, έκανε κάλεσμα για να «ανοίξουν» τα κλειστά επαγγέλματα, να στελεχωθεί το Υπερταμείο αλλά και να αρθούν τα εμπόδια στις επενδύσεις.

Η φορολογία στην Ελλάδα:

Οι συντελεστές είναι υψηλοί και η φορολογική βάση «στενή». Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα έσοδα, αλλά νομίζω ότι η δομή του συστήματος εσόδων δεν είναι αποτελεσματική και σίγουρα δεν είναι φιλική προς την ανάπτυξη

Ο επικεφαλής του ESM συνέχισε την αναφορά του στην φορολογία λέγοντας πως καλό θα ήταν να υπάρξει μια ευρύτερη φορολογική βάση με χαμηλότερους συντελεστές για να επιτευχθεί ο ίδιος στόχος.

Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος;

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ενημέρωσε πως πιθανότατα τα πρώτα μέτρα για το χρέος θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τον Ιανουάριο, ωστόσο, δεν θα έχουν καμία σύνδεση με την δεύτερη αξιολόγηση.

«Τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα θα αποφασιστούν μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018» διευκρίνισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι είναι δυνατή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2017, όμως, δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

The post Ρέγκλινγκ: Δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα- Πότε θα εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα