Άφιξη περίπου 200 προσφύγων στη Λέσβο τα ξημερώματα- Ανησυχία των ελληνικών Αρχών

11:13 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Ανησυχία επικρατεί στις ελληνικές Αρχές λόγω της άφιξης 200 προσφύγων στη Λέσβο τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι οποίοι μάλιστα κατέφθασαν στο νησί μέσα σε δυο-τρεις ώρες.

Οι αφιχθέντες ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές ότι στην πλειονότητά τους είναι Αφρικανοί, οι οποίοι διέμεναν σε κλειστές δομές φιλοξενίας στα βορειοδυτικά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι εν λόγω προσφυγικοί καταυλισμοί «άνοιξαν», λόγω του ότι οι τουρκικές Αρχές τους εγκατέλειψαν.

Πληροφορίες

που γίνονται γνωστές από διάφορες πηγές στις Αρχές κάνουν λόγο ότι χιλιάδες Αφρικανοί απ’ την βόρεια και κεντρική Αφρική έφθασαν τις τελευταίες μέρες στα τουρκικά παράλια κι αναζητούν τρόπους να περάσουν στην Ελλάδα.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδώσει πριν από μερικές μέρες ότι «Τούρκοι μεταφορείς με κέντρο δράσης τους την Κωνσταντινούπολη, έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις ακτές ιδιαίτερα απέναντι από τη Λέσβο ανασυστήνοντας χωρίς καθόλου εμπόδια από τις τουρκικές αρχές κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις ακτές των νησιών έναντι 300 έως 500 ευρώ το άτομο. Το κύκλωμα αυτό ενημερώνει τους Αφρικανούς μετανάστες ότι μπορούν να πάνε στην Ελλάδα απ’ όπου θα περάσουν εύκολα στην Ευρώπη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι μόλις φτάσουν να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Πόσοι πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά του Β. Αιγαίου;

11.344 μετανάστες και πρόσφυγες. Αναλυτικά στη Λέσβο βρίσκονται 5.772, στη Χίο 3.515 και στη Σάμο 2.057.

Photo: ©INTIMEnews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

The post Άφιξη περίπου 200 προσφύγων στη Λέσβο τα ξημερώματα- Ανησυχία των ελληνικών Αρχών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα