Τι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία ότι αστυνομικοί έσπασαν το πόδι διαδηλωτή;

12:06 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Στην καταγγελία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν και ξυλοκόπησαν το απόγευμα της Τρίτης νεαρό διαδηλωτή με αποτέλεσμα να του σπάσουν το πόδι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ. μέσω εκπροσώπου της στο iPop.gr.

Το iPop.gr επικοινώνησε αρχικά τηλεφωνικώς με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη για να επιβεβαιώσει την καταγγελία, η οποία μέχρι τότε δεν ήταν γνωστή στις Αρχές.

Σε νεότερη επικοινωνία του

iPop.gr την Παρασκευή με τον Θεόδωρο Χρονόπουλο, εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, εκφράστηκε η άποψη ότι το συμβάν δεν συνέβη όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της αντιεξουσιαστικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονόπουλος επέμεινε, μιλώντας στο iPop.gr, ότι ο διαδηλωτής χτύπησε το πόδι του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο λόγω ατυχήματος που έπαθε όταν επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψή του το απόγευμα της Τρίτης.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως. Ο κ. Χρονόπουλος γνωστοποίησε ότι οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να συλλάβουν τον νεαρό διαδηλωτή, στα πλαίσια των συλλήψεων που έγιναν μετά τη λήξη της πορείας, ωστόσο, ο ίδιος επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του ο διαδηλωτής γλίστρησε κι έπεσε μέσα στο συντριβάνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο κ. Χρονόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ξεκαθάρισε ότι εάν διαπιστωθεί εμπλοκή κάποιου αστυνομικού στον τραυματισμό του διαδηλωτή, τότε φυσικά θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

The post Τι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία ότι αστυνομικοί έσπασαν το πόδι διαδηλωτή; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα