Το Υπουργείο Ναυτιλίας καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία – Σε ποια νησιά έγιναν δρομολόγια;

11:33 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Το Υπουργείο Ναυτιλίας καλεί εκ νέου την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία, την οποία έχει αποφασίσει, αφού όπως εξηγεί, ο ΥΠΟΙΚ το βράδυ της Πέμπτης εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση για την δέσμευση της Κυβέρνησης.

Κατά το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν υπάρχει πλέον επιχείρημα για την απεργία καθώς δόθηκε η γραπτή δέσμευση για το φορολογικό

καθεστώς των ναυτικών. Το Υπουργείο καλεί την ΠΝΟ για αναστολή της απεργίας και εκκίνηση διαλόγου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών.

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου».

Η ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΟΙΚ:

«Σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ‘Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών, υπογραμμίζεται ότι: η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι

Σημειώνεται ότι οι ακτοπλόοι ζητούν επίσης την αναστολή της απεργίας και εκφράζουν την αντίθεσή τους προς την αύξηση της φορολόγησης των ναυτικών.

«Η πρωτοφανής σε διάρκεια απεργία της ΠΝΟ και των πληρωμάτων των ακτοπλοϊκών πλοίων έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών μας, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα στη διακίνηση εμπορευμάτων με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι, ενώ σε άλλο σημείο δηλώνουν την έντονη αντίθεσή του σχετικά στην αύξηση της φορολογίας των ναυτικών.

Πού «έσπασε» η απεργία;

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η απεργία «έσπασε» σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, όπου πραγματοποιήθηκαν έκτακτα δρομολόγια το πρωί από και προς Κυλλήνη.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε ως αποτέλεσμα της σοβαρούς έλλειψης βασικών προϊόντων στα νησιά αυτά.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Το Υπουργείο Ναυτιλίας καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία – Σε ποια νησιά έγιναν δρομολόγια; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα